Agenda cultural
Cultura 17/09/2021

Miquel Serra i Salvatge Cor, uns dels protagonistes de la presentació 'Música Dispersa'

4 min
Cartell del concert de presentació 'Música Dispersa'.

Miquel Serra i Salvatge Cor

Festa de presentació de ‘Música Dispersa’

El destacat artista mallorquí Miquel Serra i l’exitosa banda Salvatge Cor seran els encarregats d’encapçalar la festa de presentació a Mallorca de la revista musical i cultural, Música Dispersa. Una revista nascuda fa ben poc per fer-se eco del panorama musical de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Per una banda, han escollit Miquel Serra, l’artista de Cala Morlanda, que presentarà el seu darrer disc, Cançons de Joan Serra, un treball només de cançons del seu germà. Es tracta d’una ocasió perfecta per veure la dimensió d’un artista d’època com ell. I per altra banda, Salvatge Cor, un grup que si a l’inici ja no s’identificava dins un estil clar, després de treure a la llum Bruixes, el darrer disc, ha anat demostrant a partir de senzills que és capaç d’adaptar-se a infinites tessitures. De l’electrònica pop a la bossa nova fins a sons més underground.

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Saridakis, 29. Palma) Dissabte, 18 de setembre, de les 17 a les 20 hores. 10 euros.

TEATRE

‘Souvenir’

Cia. Souvenir d’Espectacles

Les postals del paisatge quotidià de Mallorca són el retrat que proposa Souvenir sobre l’escenari de la Mallorca de veritat, l’oculta, la ignorada, la que no es troba a les fotos perfectament retocades de les guies turístiques. I a més, se la tracta des d’una ironia àcida i una poètica summament mordaç. De fet, si parlam de l’obra Souvenir, ho feim d’una proposta teatral que fuig d’allò convencional. Té forma de collage d’escenes del folklore quotidià, construït a partir de fragments d’experiències i records esmicolats que, entrellaçades, configuren un mapa transgressor i punk de la Mallorca turística i corrupta, aquella que els habitants de l’illa coneixen amb complicitat pel simple fet de viure-hi.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 18 de setembre, a les 20.00 hores. Entre 8 i 20 euros.

‘Anar a Saturn i tornar’

Marta Barceló

Marga López és l’encarregada de donar vida a Rosa, una dona de 45 anys a qui li diagnostiquen un tumor al pit que acaba sent càncer de mama. Rosa no se sent ni una guerrera ni una heroïna, i de fet, no voldria ni que diguessin que és una valenta. No li’n quedarà d’altra que haver d’enfrontar-se cara a cara amb la malaltia, perquè no li queda altre remei, perquè estima la seva vida, la seva família, la seva feina i el seu entorn. Bàsicament, perquè ella no se’n vol anar enlloc. A més, duu a terme l’explicació d’aquesta vivència a partir d’un monòleg. L’obra, que estarà dirigida per Núria Vizcarro i és pròpia de Marta Barceló, va ser guardonada amb el XV Premi del teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.

Sa Societat (avinguda de Palma, 1. Calvià). Dissabte, 18 de setembre, a les 20.00 hores. 6 euros.

MÚSICA

Lluís Cabot

‘Fernanda’

“Fernanda sembla un nom d’huracà o de tempesta tropical”, deia Lluís Cabot a una entrevista. Sí, és cert, però també és el títol del seu darrer EP, que podria ser una mudança, un canvi d’estació o la possibilitat de canviar les coses cap a millor. Cabot, líder de Da Souza, parla del poder transformador de les coses, tan mundanes com no tan normals, com una pandèmia mundial. Ho fa amb cançons nues, així com neixen, tenint l’oportunitat de veure l’essència en primera persona i acompanyat de Joan Vallbona.

Pati del Teatre de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38. Santanyí. Dissabte, 18 de setembre, a les 21.00 hores. De 6 a 10 euros.

Quartet Casals

Festival Mozart

El Quartet Casals va ser fundat el 1997 a l’Escuela Superior Reina Sofía a Madrid, el Quartet Casals. Format per Vera Martinez Mehner (violí), Abel Tomas Realp (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomas Realp, (violoncel) interpretaran en aquesta ocasió el Quartet num.15 en re menor, KV 421, de W.A. Morzart; Quartet en re major, op. 20 núm. 4 Hob III: 34 (Quartet del Sol núm. 4), de J. Haydn, i Quartet num. 19 en do major, KV 465 Dissonancies, de Mozart. El grup, d’ençà que va guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d’Hamburg, ha estat convidat regularment a les sales de concerts més prestigioses del món.

Claustre de Sant Domingo (Guillem Cifre de Colonya. Pollença). Dissabte, 18 de setembre, a les 20 h.A partir de 10 euros.

Amulet

‘Un desert de colors’

El cantant i compositor de Santa Maria ToniMulet presentarà Un desert de colors, el seu nou disc compost per set temes que ha anat llançant durant el darrer any. Amés, hi inclou un tema inèdit que dona nom al disc, a part de també rebre col·laboracions molt especials, com la de Pau Franc (cantant i compositor d’O-ERRA), Xanguito i Raquel Lúa. Amulet destaca per així com ha evolucionat el seu so, passant de la guitarra acústica fins a fer créixer els seus temes amb sons que recorden els Mumford and Sons, la banda de folk-country dels Estats Units.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou. Lloseta).Dissabte, 18 de setembre, a les 21 hores. 10 euros.

Leonmanso

‘Elàstic’

L’artista natural de Ciutadella tindrà l’ocasió de tenir la seva gent ben a prop. Una nit que apunta a estar plena d’històries per ser escoltades i a col·laboracions màgiques i amigables. La sinceritat de les lletres i del pop d’autor de Llorenç Marquès sobrevolaran amb la seva particular lluminositat les butaques del teatre del Born amb tota seguretat.

Teatre del Born (plaça del Born. Ciutadella). Dissabte, 18 de setembre, a les 21 hores. De 10 a 12 euros.

Stay Homas

‘Agua’

Va ser la gran revelació d’aquells mesos on només podíem conèixer la realitat, la cultura i tot el que fos a través de la pantalla. Però ara ja no, ara és sobre l’escenari. La gira del seu disc Agua els està portant per tot el món, però aquest diumenge aterraran a Menorca per fer sonar el seu reggae reivindicatiu i festiu per a tots els públics.

Teatre del Born (plaça del Born. Ciutadella). Diumenge, 19 de setembre, a les 20 hores. A partir de 18 euros. 

stats