Cultura 03/06/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
El Principal acull l'obra ‘Contes d’Hoffmann’.

‘Contes d’Hoffmann’

Jacques Offenbach

Les fortes passions i personatges malignes són els grans protagonistes de l’òpera de Jacques Offenbach Contes d’Hoffmann, considerada una de les principals obres mestres del romanticisme francès; es va estrenar el 1881 a l’Opéra Comique de París. El llibret en francès és de Jules Barbier, i presenta un compendi de contes de l’escriptor i músic Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Aquesta producció de l’Opéra National de Bordeaux arriba en una versió escènica de Vincent Huguet. Fa més d’un mes que s’assaja, amb la direcció musical de Yi-Chen Lin, el cor del Teatre Principal i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dimecres, 8 de juny, a les 20 hores. Entre 10 i 80 euros.

TEATRE

‘Papallones’

Edrielle Teatre

Dues germanes es troben envoltades de caixes a la casa on s‘han criat. N’Abril s’està mudant i na Sofia l’ajuda. Dins les caixes hi ha molts records, i entre ells, una papallona de paper que varen fer de petites. Trobar-se amb aquest record les impulsa a fer més papallones. Aquesta és la sinopsi de la primera peça teatral de microteatre de la companyia Edrielle Teatre, un grup teatral emergent fundat per Sílvia Arbona i Camí Moyà, l’any 2021. Aquesta funció de microteatre estarà maridada amb un tast de vins de les vinyes Sebastià Pastor de Santa Maria del Camí.

Celler Sebastià Pastor (carrer del Mossèn Joan Mesquida, 5. Santa Maria del Camí). Dissabte, 4 de juny, a les 20 hores. 8 euros l’entrada anticipada, 9 a taquilla.

‘Anorgàsmica Naranjo’

laPermanent

Estrena al teatre Sans. La companyia laPermanent presenta una peça de teatre musical breu: Anorgàsmica Naranjo, una obra que té el suport del Teatre Sans, de Sa Talaia de Santanyí i del teatre Principal de Palma. L’anorgàsmia i altres tabús sexuals, sempre tractats en clau d’humor, són el gran tema d’aquest muntatge, que s’enfila a ritme de les mítiques cançons del disc Palabra de mujer de Mónica Naranjo. Aquesta setmana, justament, es compleixen vint-i-cinc anys de la publicació de l’àlbum. La peça parteix d’una idea original de María Marín, que protagonitza l’obra. La dramatúrgia i direcció és de Pau Coya. Rebeca Del Fresno i Adrià Vicens completen l’elenc. En acabar la funció de dissabte hi haurà un col·loqui amb la sexòloga Teresa Ramos.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 4 de juny, i diumenge, dia 5, a les 20.30 hores. 12 euros.

‘Llum trencada’

Iguana Teatre

El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 va esbucar els somnis de gran part de la població, i per a les dones suposà la pèrdua de tots els drets aconseguits amb la II República, però també per als homes que feien part de la seva vida. L’espectacle multipremiat d’Iguana Teatre recupera algunes d’aquestes històries de dones que anaren a la presó no per les seves idees polítiques, sinó per ser filles d’un o dones d’un altre.

Club Pollença (plaça Major, 10. Pollença). Dissabte, 4 de juny, a les 21 hores. 5 euros.

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

Aquell carrer descobreix, a partir d’un conjunt d’entrevistes i apunts de documentació històrica, la personalitat del barri de la Torre (Manacor) durant la segona meitat del segle XX. Misèria, contraban, sexe; unes vides que formen un trencaclosques que explica el desenvolupament socioeconòmic d’una barriada perifèrica. Alhora, la peça il·lustra el pensament, la moral i la vida quotidiana del convuls segle passat. A l’escenari, Catalina Florit i Toni Gomila defensen el text, dirigits per Ferran Utzet..

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Diumenge, 5 de juny, a les 20 hores. 15 euros.  

MÚSICA

Sofía Comas

Sons de Nit

Sofía Comas és una compositora, cantant i actriu d’origen espanyol i canadenc. Va ser cofundadora de la banda madrilenya Tucan, i també ha exercit de directora musical de la companyia de dansa Zuk en diversos espectacles. El 2020 va debutar amb el seu primer disc en solitari, El verano será eterno (Indústrias Bala), en què planteja una història a través de cançons i poemes del dol que va travessar després de la mort del seu pare.

Claustre del convent de Muro (carrer d’Antoni Maura, 3). Dissabte, 4 de juny, a les 20 hores. 5 euros. Claustre de Sant Bonaventura (carrer de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Diumenge, 5 de juny, a les 20 hores. 5 euros. Oratori de Sant Felip Neri (carrer de Passaratx, 47. Porreres). Dilluns, 6 de juny, a les 20 hores. 5 euros. 

Miranda Jazz Combo

Toni Miranda

Ja fa molts anys que el guitarrista de jazz Toni Miranda va muntar aquesta formació (canviant i flexible) amb la idea de crear un espai per a músics amants del jazz. Per això mateix, Miranda Jazz Combo no ha aturat mai de créixer, i a hores d’ara el formen més de 15 músics. Amb arranjaments fets a mida per a la formació, faran gaudir el públic dels millors clàssics del jazz.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 4 de juny, a les 20.30h. 15 euros.

Amorante

Versud

Amorante és el projecte en solitari d’Iban Urizar, que fa de la música popular el canal perfecte per cantar des de les entranyes. Bat edo Hiru (Un o Tres) és el títol del seu nou disc, amb set cançons que completen un treball ombrívol i fosc però que traspua bellesa des de tots els sons. Les lletres, l’instrument i l’atmosfera triada per a cada ocasió es fusionen de manera brillant per destacar aquest caràcter fosc i profund del disc.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Dissabte, 4 de juny, a les 20 hores. 5 euros. 

stats