Cultura 06/05/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música, dansa i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
'Bodas de sangre' arriba al teatre Principal.

‘Bodas de sangre’

Projecte Ingenu

La companyia Projecte Ingenu ha fet el seu particular muntatge de Bodas de sangre, de Federico García Lorca. La peça està dirigida per Marc Chornet Artells, amb dramatúrgia d’Anna Maria Ricart i del mateix Chornet. Neus Pàmies, Jesús Blanco, Toni Guillemat, Gerard Marsal, Marina Alegre, Guillem Gefaell, Xavier Torra i Ivet Zamora, a més del ballarí Jesús Blanco, que és també responsable de la coreografia. I és que la música i l’audiovisual són dos ingredients molt rellevants en aquesta proposta, que mescla la música electrònica amb el flamenc i les imatges projectades amb el text lorquià. En definitiva, una adaptació de Bodas de sangre atrevida.

Teatre Principal de Palma (C. de la Riera, 2). Dissabte, 7 de maig, i diumenge 8 a les 20 hores. Entre 8 i 20 euros.

DANSA

‘Comfort Zone’

Silke Z. Resistdance

Què passa quan decidim conscientment sortir de la comoditat dels hàbits simplificats? John Kendall i Dennis Schmitz conviden el públic a fer un viatge circular per mons en moviment. Comfort Zone és una peça que reclama tenir afinada la imaginació i que abdueix l’espectador. Els dos intèrprets se submergeixen en una aliança unànime entre els seus cossos. “La seva promesa mútua de negar-se qualsevol consol els porta a ells i a l’audiència a sortir de la zona de confort”, expliquen des de la companyia, que s’ha centrat sempre en la recerca del desenvolupament de la dansa, les trobades amb el públic i la ruptura de l’espai escènic clàssic.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 7 de maig, a les 20.30 hores. Entrades:3 euros.

‘Igra’

Kor’sia

No és una reproducció o readaptació del ballet Jeux de 1913, de Vladimir Nijinsky, sinó una reflexió sobre l’autor, sobre el moment històric i el context en què vivien, ell i la seva germana, sobre els valors d’aquell moment que encara avui sembla que estan en crisi. Igra estableix un diàleg i un lligam entre la relació i les vivències que el coreògraf Nijinsky i la seva germana Nijinska varen viure amb l’elitista grup de Bloomsbury, els membres artistes o pensadors com Virginia Woolf, Maynard Keynes o Bertrand Russell; intel·lectuals que exploraven en aquella època una nova moral basada en la llibertat de costums, l’ensorrament de les convencions socials establertes.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Diumenge, 8 de maig, a les 19.30 hores. L’entrada anticipada val 10 euros; a taquilla, 12.

TEATRE

‘Hamlet .01’

Sergi Belbel

Hamlet, un dels personatges més famosos de Shakespeare, fent un stand-up comedy? Sí. És així. L’actor Enric Cambray li dona la veu, i el personatge apareix davant les espectadores i espectadors del segle XXI per explicar, comentar, jugar i disseccionar de manera divertida i gamberra el primer acte de l’obra que duu el seu nom. Sergi Belbel firma la dramatúrgia i la direcció de Hamlet.01. Aquesta representació és la primera del cicle Fan Shakespeare, que inclou quatre espectacles, en català i en castellà, dedicats a aquest geni anglès de la literatura.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, n. 10). Dijous, 12 de maig, a les 20 hores. 18 euros.

MÚSICA

Johnson Woo

Ninja in the night

El públic més fidel a les propostes musical d’Es Claustre de Maó recordaran els Johnson Woo, que ja van ser en aquest escenari de la capital menorquina l’any passat. Ara tornen amb noves coses a dir i les piles ben carregades.

Es Claustre (c. del Claustre del Carme, 50. Maó). Dissabte, 7 de maig, a les 20 hores. 7 euros.

Meritxell Gené

‘Sa tanca d’allà dins’

Després de passar per Menorca i Eivissa, la cantautora arriba a Mallorca amb el seu darrer disc, Sa tanca d’allà dins, de la mà del Barnasants. El projecte és un recull de poemes (musicats) del seu primer llibre, Després dels esbarzers.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte, 7 de maig, a les 20 hores. Entre 7 i 8 euros.

Ivette Nadal i Caïm Riba

Cançó, poesia i filosofia

El que fa Ivette Nadal s’eleva per sobre de les definicions estrictes de música i poesia. Aquest cap de setmana brindarà un espectacle poètic i musical i mostrarà algunes pinzellades del seu proper espectacle, Cançons de nit. L’acompanyarà a l’escenari el músic Caïm Riba.

Nou Bar (carrer Nou, 1. Maó). Diumenge, 8 de maig, a les 19 hores. Taquilla inversa.

ALTRES

Poesia a les branques

Versud a l’Estalella

Poesia, naturalesa i patrimoni van de la mà en aquesta ruta guiada, que forma part del programa Versud de la Fundació Mallorca Literària. Conjugant el patrimoni natural amb el patrimoni literari, els assistents descobriran racons de l’Estalella. Hi haurà un recital amb els poetes Guillem Benejam i Cati Coll. Guiarà la ruta l’escriptor Josep Manuel Vidal Illanes.

Trobada davant el Club Nàutic de s’Estanyol, a les 11.30 hores (c. de la Via Mediterrània). Diumenge, 8 de maig.

‘Massa vida a la sang’

Presentació del llibre

El poemari Massa vida a la sang, d’Antonia Pozzi, traduït per Nora Albert i editat per Edicions Aïllades, es presentarà a Eivissa. Hi participaran Bernat Joan i Fanny Tur. També hi haurà una lectura de poemes, que anirà a càrrec d’Àngels Escandell i Nora Albert.

Llibreria Mediterrània (av. d’Espanya, 70, baixos. Eivissa). Dilluns, 9 de maig, a les 19.15 hores. Entrada lliure.

stats