Cultura 22/04/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i dansa a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Cartell de los irresponsables

‘Les irresponsables’

La Villarroel

Imaginar que podem fer el que volem quan volem no és fàcil perquè sempre hi ha alguna cosa que ens ho impedeix. Però, i si feim l’exercici (d’imaginar-ho, eh!)? Com seria botar-se les normes, no fer res del que s’espera de nosaltres, viure segons els nostres anhels, desitjos i voluntats? Això és el que planteja el dramaturg Javier Dualte a la comèdia Les irresponsables, interpretada per Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas i dirigida per Sílvia Munt. Les tres dones, de més de quaranta anys, es troben en una magnífica casa de camp amb la idea de consolar-ne una d’elles, que acaba de patir un desengany sentimental. A partir d’aquí, que flueixin els anhels.

Auditori de Manacor. Dissabte, 23 d’abril, a les 19 h. 22 euros.

Teatre Principal de Palma. Dia 24 a les 18 h. De 8 a 25 euros.

TEATRE

‘Fake’

El Somni Produccions

Marga López, Santi Celaya i Maria Bauçà són els intèrprets que dirigeix Sergio Baos en el darrer text de Rafel Gallego, que tracta el tema de les fake news i apel·la la societat, el sector de la informació i l’esfera política a tenir ull crític. A través del personatge de Laura, una política progressista amb ambició, Gallego parla de la corrupció, de les estructures que es resisteixen als canvis i del feixisme, i reivindica la necessitat de cercar i explicar la veritat envers la manipulació mediàtica, les mentides i els discursos d’odi. Fake arriba amb afany de remoure consciències i posar damunt la taula debats actuals.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, 23 d’abril, a les 20 hores. Entre 8 i 25 euros. 

 ‘Mi cuerpo será camino’

Alquibla Teatro

Què és més complicat: quedar o fugir? Aquesta obra de teatre parla del viatge migratori, del distanciament, del dolor de deixar una vida i la dificultat de crear-ne una de nova. Acompanyant els personatges descobrim que és tan difícil quedar com partir, tornar com cercar altres indrets on viure. La d’Alquibla Teatro és una peça plena de fantasmes del passat i llaços familiars.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres, 29 d’abril, a les 20.30 hores. Entre 15 i 18 euros.

MÚSICA

Joan Miquel Oliver

Neopreno Tour

En un dels moments més creatius i de més popularitat d’Antònia Font, Joan Miquel Oliver va publicar l’àlbum Surfistes a càmera lenta. L’any 2020 va fer 15 anys des de la primera vegada que vam poder escoltar aquelles onze cançons de pop, que van reeditar-se en un vinil fa dos anys. Per allargar encara més la vida d’aquests temes (si és que les cançons moren), el músic i lletrista continua amb la gira de celebració d’aquest gran aniversari. Oliver pujarà a l’escenari a divertir-se, com sempre, amb els de sempre: Jaume Manresa als teclats, theremin i veus, i Xarli Oliver a la bateria, serra i veus.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Dissabte, 23 d’abril, a les 20 hores. Entre 15 i 20 euros.   

Santgenís

‘Empelt’

El guitarrista i cantautor Genís Campillo, un dels dos membres de Voice & Senses, ha gravat el seu primer disc en català, Empelt (autoeditat, 2022). Aquest barceloní, que fa anys que està establert a Formentera, estrenarà una tria de cançons que van del folk al blues, passant pel rock progressiu, amb una veu potent, afinada i sense artificis. Passarà per Mallorca i Menorca de la mà del Barnasants. Les seves lletres parlen de les contradiccions de la societat, la salut mental i altres qüestions personals, amb un punt irreverent que el mateix autor diu que el caracteritza.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte, 23 d’abril, a les 20 hores. 8 euros. Es Nou Bar (carrer Nou, 1. Maó). Diumenge, 24 d’abril, a les 20 hores. Taquilla inversa.

Kenny Garret

Menorca Jazz

Fa més de 30 anys que Kenny Garret forma part de l’escena internacional de jazz. El saxofonista és un dels més importants de la seva generació. Va començar a tocar amb l’Orquestra de Duke Ellington, passant per Freddie Hubbard, Woody Shaw, Art Blakey i Miles Davis. Garret sempre ha demostrat que té un so característic i una melodia pròpia i amb segell d’autor. Els darrers 20 anys ha cultivat el seu talent com a compositor i líder de la seva pròpia banda. L’any 2010 va guanyar el Grammy al millor àlbum instrumental i ara publica el seu darrer treball, Sounds of the ancestors (Mack Avenue, 2021).

Teatre del Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella). Dissabte, 23 d’abril, a les 20 hores. Entre 20 i 25 euros.  

Sílvia Comes

‘I se’ns fa de nit’

La cantautora barcelonina Sílvia Comes cantarà i recitarà els versos de Felícia Fuster (1921-2012), escrits des de la ciutat de París, on va morir, a Mallorca. París va ser la ciutat que va acollir la major part de la vida de la barcelonina Felícia Fuster. Després de l’Any del centenari del seu naixement, el desè aniversari de la mort de la poeta es commemora amb aquesta coproducció del Barnasants. El títol és I se’ns fa de nit.

Conservatori de Manacor (carrer de la Fàbrica, 2). Diumenge, 24 d’abril, a les 19.30 hores. Entrada lliure. 

ALTRES

‘En defensa de la terra’

Gabriel Mayol Arbona

En el marc del cicle Mirades organitzat per l’Ajuntament de sa Pobla, l’historiador Gabriel Mayol Arbona presentarà el llibre En defensa de la terra. Mobilitzacions ecologistes a Mallorca (1983-2007), publicat per Lleonard Muntaner; unes pàgines que se centren a analitzar moviments i mobilitzacions dels anys vuitanta, noranta i principi del segle XXI. L’acompanyarà Tonina Siquier.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dimecres, 27 d’abril, a les 19 hores.

stats