Cultura 15/04/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre, música i dansa a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
3 min
'El Porc' es podrà gaudir al Principal de Palma.

‘El porc’

El monòleg d’un animal, el més representat dels 80

El porc és un monòleg teatral en el qual un porc ens explica en primera persona com és la seva vida, la seva infantesa al camp i els records amb la seva familia i el porquer. Ell té clar que el seu únic objectiu a la vida és servir d’aliment als humans i és conscient que el seu sacrifici és la raó de la seva existència. Aquesta obra està basada en el text de l’any 1976 de Raymond Cousse i durant els anys 80 va ser l’obra francesa més representada al món. Ara, Chus Martín, productor de Minut 1 Teatre, i Santi Celaya l’han adaptada als temps actuals sense perdre l’essència del text original.

Teatre Principal de Palma. Dissabte 16 a les 18 h. 20 euros. Teatre Principal d’Inca. Divendres 22 a les 20 h. 12 euros.

TEATRE

‘Primavera de bèsties’

Inspirada en fets reals

Una mestra és acusada d’adoctrinament després d’haver triat una cançó suposadament polèmica per al Festival de Primavera que es fa cada any a la seva escola. Aquest argument dona peu a un drama social sobre manipulacions ideològiques, conflictes d’interessos, crispació i poder. Una història inspirada en fets reals, escrita i dirigida per Miquel Mas Fiol i interpretada pels reconeguts actors Caterina Alorda, Xavi Frau, Mercè Sancho de la Jordana, Carme Serna i Miquel Àngel Torrens. En aquest drama social es planteja a l’espectador fins a quin punt les exigències d’una minoria poden arribar a condicionar les decisions de tot un centre educatiu.

Teatre Ses Cases des Mestres (carrer de Jaume I, 16). Santa Maria del Camí. Diumenge 17 d’abril a les 20 h. 5 euros.

‘Llogam o okupam?’

Per al Telèfon de l’Esperança

Llogam o Okupam? és una comèdia que, a través de l’humor negre, explica la història de Cosme, un pensionista que lloga una habitació a dos personatges peculiars. La veïna Cati també hi tindrà molt a dir en aquesta trama d’interessos personals enrevessats amb les dificultats econòmiques i els valors febles de la societat. El text és de Raquel Rivero i Raúl Reinares i és interpretat per la companyia Ring Ring Teatre (Bernat Negre, Raúl Reinares, Maria Antònia Mateu, Magdalena Gutiérrez i Isabel Balaguer), molt vinculada a l’ONG Telèfon de l’Esperança. L’entitat celebra enguany el seu 35è aniversari i amb aquesta obra de teatre posa fi als actes commemoratius.

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dijous 21 d’abril a les 20 h. 10 euros.

MÚSICA

José González

Mallorca Live Nights

El cantautor suec d’arrels argentines visita Mallorca per primera vegada per presentar el seu quart disc i el primer en més de sis anys, Local Valley. L’artista es va fer conèixer a principi dels 2000 amb la seva banda Junip. Algunes de les seves cançons han sonat en pel·lícules com La vida secreta de Walter Mitty i sèries com Breaking Bad. En la seva carrera en solitari, ha creat un so propi i continua mostrant la seva bona mà per crear melodies i atmosferes indie-folk. El cantant mallorquí Amulet, qui segueix el mateix estil musical, serà el teloner.

Es Gremi (c. del Gremi dels Porgadors, 16. Palma). Dissabte 16 d’abril a les 20 h. A partir de 26 euros.

Ovella Negra

Jazz i tradició mallorquina

Ovella Negra fusiona música tradicional mallorquina i jazz. Els balladors completen l’espectacle, entreteixint els balls amb el lindy hop. Els arranjaments de Joan Frontera, al piano, agafen força amb l’aportació de Teo Salvà a la bateria i Pablo di Salvo al contrabaix en la interpretació de jotes, boleros, fandangos o mateixes passats pel jazz. Una proposta decidida amb segell d’autenticitat.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dissabte 16 d’abril a les 20 h. 8-20 euros.

Roger Mas

Barnasants 2022

El cantautor català celebra 25 anys de trajectòria amb el treball Totes les flors, en el qual es poden escoltar deu cançons noves, acompanyat pel pianista Xavier Guitó, el contrabaixista Arcadi Marcet i la multiinstrumentista Míriam Alzines. Després d’un quart de segle damunt els escenaris, el de Solsona ha gravat l’onzè disc en un moment de màxima creativitat. De fet, ja té envestits més projectes per destapar novament la dolçor de les emocions més explosives del seu públic fidel.

Teatre Municipal Xesc Forteza (carrer dels Blanquers, 5. Palma). Dijous 21 d’abril a les 20 h. A partir de 22 euros.

Ensemble Tramuntana

IX Nits Clàssiques Tramuntana

L’orquestra Ensembla Tramuntana presenta Les set últimes paraules de Crist a la Creu de Joseph Haydn, en versió de quartet de corda i amb instruments originals per tal d’acostar l’obra tant com sigui possible a la realitat del segle XVIII.

Capella de les Escolàpies de Sóller (carrer de Batac, 25). Divendres 22 d’abril a les 20 h. Entre 10 i 15 euros.

DANSA

Eduardo Guerrero

Programa Platea

Eduardo Guerrero ofereix l’espectacle Sombra efímera II a Mallorca. L’artista té una gran i trajectòria de deu anys als escenaris europeus.

Auditori Sa Màniga (c. Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 16 d’abril a les 19.30 h. 12 euros.

stats