Cultura 18/03/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
'El Fingidor'.

‘El fingidor’

Pep Tosar

Teatre, poesia, circ, música, documental. Pep Tosar utilitza aquests recursos, i segur que algun més, per retre homenatge a la complexa figura del poeta portuguès més important de tots els temps: Fernando Pessoa. Tosar ja ho ha fet en els seus espectacles sobre Bernhard, Lorca, Estellés, Damià Huguet o Blai Bonet. Amb el seu llenguatge escènic singular, recrearà l’univers vital i creatiu de l’autor. La dramatúrgia l’han feta entre Tosar i Evelyn Arévalo. A més, l’actor i dramaturg s’ha envoltat d’un equip multidisciplinari, professional en diferents disciplines i llenguatges que converteixen l’escenari en una autèntica celebració de la paraula i la poesia. Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Dissabte, 19 de març, a les 20 h. Entre 15 i 20 euros.

TEATRE

‘Les petites coses’

La Mecànica

Una proposta innovadora, una obra que parla des del punt de vista dels pares i que tracta les relacions que hi ha entre adults i infants. Les petites coses reivindica el paper dels infants en la societat. És una coproducció del teatre Principal de Palma i la companyia La Mecànica. Els intèrprets que hi participen són Aina Zanoguera, Alejandro Navarro, Carme Serna, Pau Bachero i Borja Tous. És una funció de teatre gestual, titelles, música en directe, teatre físic, objectes i dibuixos de Claudio Capellini.

Auditòrium sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor, Sant Llorenç des Cardassar). Dissabte, 19 de març, a les 18 hores. Entrades a 3 euros.

‘Altres formes’

L’Aviadori Vania

Altres formes és el text que va valer a Miquel Àngel Raió, l’autor, el premi Mallorca de textos teatrals 2020. Les paraules, precisament, agafen una altra forma i arriben a l’escenari de la mà dels intèrprets Júlia Molins, Conchi Almeda, Albert Mèlich, Tura Torras i Tai Fati. Ambientada al setembre del 2020 enmig d’una pandèmia mundial, l’obra retrata la vida d’Alba, una al·lota amb un entorn familiar complicat. La violència de gènere, la pobresa i la transició de l’adolescència a la maduresa són els temes d’aquesta proposta, que és una coproducció del teatre Principal de Palma amb la Companyia l’Aviador i Vania.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, 19 de març, a les 18 hores. Entre 8 i 25 euros.

‘Bye Bye, Monstre’

Dagoll Dagom

La gran casa dels musicals, Dagoll Dagom, presenta Bye Bye, Monstre, un muntatge amb les cançons de Dàmaris Gelabert pensat per passar-ho bé en família. La proposta va sorgir durant els mesos més durs del confinament de l’any 2020: centenars d’infants van escriure contes i, a partir d’una selecció d’aquests, es va crear el relat d’aquest espectacle. La història es desenvolupa des del teatre i les cançons: Berta, una nina de nou anys, la seva família, i el monstre que es passeja per la ciutat en són els protagonistes. Interpretada per Alba Florejachs, Albert Triola, Marc Soler i Violeta Marín, Bye Bye, Monstre compta amb la direcció d’Anna Rosa Cisquella i l’escenografia i el vestuari d’Albert Pasqual.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 19 de març, a les 19.30 hores. 15 euros. Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Diumenge, 20 de març, a les 17 hores. Entre 8 i 12 euros

‘El porc’

Minut 1 Teatre

Basada en la novel·la Estratègia per a pernils de l’escriptor i dramaturg francès Raymond Cousse, El porc és una obra de teatre que planteja com són les darreres hores d’aquest animal. Es tracta d’un monòleg intimista, reflexiu i honest, interpretat per Pedro Orell, que reflexiona sobre la manera que tenim de viure i, també, la manera de morir. Quin sentit té, al final, aquesta cosa que és viure? La peça intenta respondre aquesta pregunta, si és que la qüestió té resposta, si no és que, contínuament, l’hem d’intentar respondre. Santi Celaya i Chus Martín en firmen la direcció, juntament amb l’assessorament escènic de Josep Mercadal.

Claustre de Sant Bonaventura (carrer de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Dissabte, 19 de març, a les 20 hores. Gratuït. 

MÚSICA

Franca Masu

Barnasants

De l’Alguer a Mallorca. Franca Masu lidera el ressorgiment de la cançó en català de la ciutat italiana. Amb més de vint anys de trajectòria, Masu presentarà el seu darrer disc, Cordemar, en el marc de la programació de les Balears del festival Barnasants. Hi sonaran melodies de la tradició musical algueresa, sense deixar de gèneres com el jazz o el fado. L’acompanyaran els músics Sade Mangiaracina (al piano ) i Luca Famoli (a la guitarra). 

Conservatori de Manacor (carrer de la Fàbrica, 2). Dissabte, 19 de març, a les 19.30 hores. Gratuït.  

Concert líric

Mallorcòpera

La nova edició del Festival Mallorcòpera arranca amb aquest concert líric a càrrec de la mezzosoprano Katerina Kovanji, el tenor Joan Laínez i la pianista Maria Victòria Cortés. El programa inclou escenes de Cavalleria Rusticana, de Pietro Mascagni, i de Carmen, de Georges Bizet. També s’interpretaran peces de sarsueles conegudes.

Claustre del Convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte, 19 de març, a les 20 hores. 15 euros. 

 La La Love You

‘La La Love You Bonus’

El punk pop dels madrilenys La La Love You se sentirà a Calvià. Celia Becks, David Merino, Roberto Castrillo i Rafael Torres són els integrants d’aquesta banda que l’any 2020 va irrompre a l’escena musical espanyola, tot i que ja feia anys que feia música. Ara és un dels grups de més èxit de l’escena musical alternativa.

Sala Palmanova (carrer de Diego Salvà Lezaún, 2. Palmanova - Calvià). Dissabte, 19 de març a les 21 hores. 15 euros.  

stats