Agenda Cultural
Cultura 12/08/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Camerata salzburg

Camerata salzburg

Festival de Pollença

La violinista solista Janine Jansen, que aquest darrer curs s’ha incorporat a la Filharmònica de Berlín;el director Gregory Ahss i Firmian Lermer, a la viola i també a la direcció, són tres noms d’alta categoria maridats amb una de les orquestres més importants i reconegudes arreu del món:la Camerata Salzburg. El 61è Festival de Pollença continua la seva programació amb la voluntat de mantenir-se a primera línia. El recital amb la Camerata Salzburg inclourà les interpretacions de l’Adagio en fa major del quintet de corda, WAB 112, de Bruckner (1824 –1896); el Concert per a violí núm. 4 en re major, K. 218, de Mozart (1756 – 1791), i la Serenata núm. 2 en la major, op. 16, de J. Brahms (1833 – 1897).

Claustre del Convent de Sant Domingo (Pollença). Divendres, 19 d’agost, a les 22 hores. Entre 25 i 30 euros.

TEATRE

‘Paüra’

Lucas Escobedo

Un espectacle d’humor per gaudir amb tota la família. Li deim espectacle perquè no se sap ben bé si se li ha de dir concert teatral, teatre quasi circ o què. El cas és que, amb aquesta peça, escrita i dirigida per Lucas Escobedo –amb banda sonora original de Raquel Molano– donarem la mà a la paüra, que serà la companya de viatge del públic en una aventura escènica. Escobedo i Molano, juntament amb Alfonso Rodríguez i Marta Sitjà, són els intèrprets d’aquesta peça, en què es parlarà de la por amb un somriure a la cara, se’n farà poesia, se la coneixerà de prop.

Teatre del Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella). Dijous, 18 d’agost, a les 20 hores. A partir de 4 euros.

‘L’home del vol vertical’

La Fornal

L’home del vol vertical és una obra de teatre que neix arran de la lectura del llibre El precursor llucmajorer de l’helicòpter. Pere Sastre Obrador, de Son Gall (1985-1965), escrit per l’investigador Joan Salvà i Caldés. Els intèrprets Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló pujaran a l’escenari, dirigits per Frederic Roda, per presentar aquesta funció que explica la història de Pere de Son Gall, un home de cervell privilegiat que creà el cometagiroavió.

Teatre Romà de Pollentia (Alcúdia). Divendres, 19 d’agost, a les 22.00 h. Gratuït.

MÚSICA

Diabolus in Musica

‘Lyricandles’

Òpera a la llum de les espelmes?Sí, òpera a la llum de les espelmes. La companyia de teatre líric Diabolus in Musica presenta Lyricandles, una funció que aglutina una selecció de fragments d’òpera reconeguts pel gran públic, però en un entorn molt especial: envoltats de la llum màgica de les espelmes. La soprano Maia Planas, el baríton Pablo López i el pianista David Mohedano faran les delícies dels espectadors. Una proposta ben diferent.

Es Fortí de Cala d’Or (av. del Fortí, 53. Santanyí). Diumenge, 14 d’agost, a les 21.30 hores. Gratuït.

Alexei Volodin

Festival Chopin de Valldemossa

Des de l’organització del Festival Internacional Chopin de Valldemossa recorden que ja fa 10 anys de la darrera visita de l’aclamat pianista rus Alexei Volodin a la Cartoixa. Ara torna per descobrir a un nou públic –o recordar al mateix– la seva perfecció tècnica i la seva aguda sensibilitat artística. Si bé el programa que farà en el recital a Valldemossa es compon exclusivament de peces de Chopin, el rus té un repertori d’allò més divers:Beethoven, Brahms, Txaikovski, Rodion Sxedrín... El concert de Volodin és una cita que encantarà a tots els que decideixin gaudir-la.

La Cartoixa (plaça de la Cartoixa, s/n. Valldemossa). Diumenge, 14 d’agost, a les 21.30 hores. 15 euros.

Guada Álvarez Quintet

Homenatge a Joni Mitchell

Continua el 28è Festival Mallorca Jazz sa Pobla, que en el seu pròxim concert farà un homenatge. Toni Brunet (guitarra), José Vera (baix), Josué Santos (piano i saxos) i Edu Olmedo (bateria) abraçaran la veu de Guadalupe Álvarez Luchía, que entonarà les cançons de Joni Mitchell, que oferirà un dels repertoris fonamentals del cançoner universal. Can Cirera Prim (sa Pobla). Dimarts, 16 d’agost, a les 22 hores. 5 euros.

León Benavente

‘ERA’

La banda d’indie definitiva (això diuen molts) serà a Menorca per presentar el seu darrer àlbum, ERA, que va veure la llum a principis d’enguany. Lletres compromeses i clarividents i música provocadora i ballable. Una banda diferent i amb carisma, sense cap dubte.

Es Claustre (pati del Claustre del Carme, 50. Maó). Divendres, 19 d’agost, a les 21 hores. 25 euros.

CINEMA A LA FRESCA

‘Quo vadis, Aida?’

Jasmila Zbanic

La programació del cinema a la fresca de Palma ofereix la projecció del thriller sobre la massacre xenòfoba de la Guerra de Bòsnia; un film de Jasmila Zbanic nominat a l’Oscar sobre els dies en què l’ONU va permetre que 8.700 musulmans fossin exterminats pels serbis a Srebrenica. La projecció serà en serbi, subtitulada al castellà. No recomanada per a menors de 16 anys.

Ses Voltes (Palma). Dimarts, 16 d’agost, a les 21.30 hores. Gratuït.

‘Doctor Sueño’

Mike Flanagan

Mike Flanagan s’encarrega de la seqüela del film de culte La resplendor (1980), que dirigí Stanley Kubrick, basada en la novel·la de Stephen King. La història transcorre alguns anys després dels esdeveniments de la primera pel·lícula i segueix Danny Torrance (Ewan McGregor), traumatitzat i amb problemes d’ira i alcoholisme, els quals recorden els problemes del seu pare Jack. Projecció en anglès amb subtítols en castellà.

Ses Voltes (Palma). Dimecres 17 d’agost, a les 21.30 hores. Gratuït.

stats