Agenda Cultural
Cultura 15/07/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Música i espectacles per gaudir els pròxims dies

4 min
Cartell promocional del concert d'Estopa a Palma

‘Fil de memòria’

Pere Arquillué diu Gabriel Ferrater

25 anys després de l’estrena d’aquest recital poètic i musical, l’actor Pere Arquillué –de veu inconfusible– torna a posar-se a la boca els versos de Gabriel Ferrater. Fil de memòria és el títol de l’espectacle, íntim, de petit format i proper. Si la primera vegada que va dir aquests versos fou en el marc dels primers 25 anys sense el poeta, ara ho fa amb motiu dels 50 anys de la mort de Ferrater. El recital inclou l’acompanyament musical de Toni Ubach (música, escenografia i disseny de llums). El conformen un conjunt de poemes que va triar Dolors Oller l’any 1997. Aquesta trobada poètica està emmarcada en el festival La Lluna en Vers. 

Casa Llorenç Villalonga (c. de Bonaire, 25. Binissalem). Dissabte, 16 de juliol, a les 21.30 h. Entre 12 i 15 euros.

Música

SónarVillage

Mallorca Live + Sónar

Primera jornada (de les tres que han programat per a aquest estiu) de la nova proposta musical que ha nascut de l’estreta de mans entre les marques Sónar i Mallorca Live Festival. SónarVillage a s’Horabaixa és una trobada per als amants de la música electrònica i per a aquells melòmans més curiosos. Els artistes programats per a aquest primer dia són:Floating Point, Overmono , Eliza Rose , Yu Su i Lourdes. És una experiència que vol arribar a diferents públics i que tindrà un aforament d’entre 3.000 i 4.000 persones.

Antic Aquapark de Calvià (carretera de Cala Figuera s/n). Dissabte, 16 de juliol, a partir de les 19 hores (fins a les 3 h de la matinada). Entrades: 41 euros.

‘Amores y desamores’

Eleuterio Domínguez

El Festival de Música Clàssica de Sineu continua amb la seva agenda. Ho fa amb el concert Amores y desamores, un concert amb el pianista manxec Eleuterio Domínguez Acevedo. L’acompanyarà Alfredo Oyágüez Montero, que per a aquest espectacle abandona l’instrument (el piano) per posar veu a la narració.

Claustre de Sant Francesc (c. de Sant Francesc, 10. Sineu). Dissabte, 16 de juliol, a les 20.30 hores. 4 euros.

‘Mon cor estima...’

Euroclàssics

Les paraules de Costa i Llobera sonaran damunt un escenari gràcies a l’actriu Sofía Pérez, el tenor José Manuel Sánchez i el pianista Francesc Blanco. Ells tres són els interpreten les cançons del disc Mon cor estima una cançó, produït per Eugènia Gallego, dedicat a un dels autors més rellevants de l’Escola Mallorquina, el pollencí Miquel Costa i Llobera, de qui enguany es commemora el centerani de la mort.

Claustre de Sant Domingo (c. de Guillem Cifre de Colonya, 0. Pollença) Dissabte, dia 16 de juliol, a les 21 hores. Gratuït.

Henrik Nánási

Estius Simfònics

El Castell de Bellver acollirà el tercer concert del cicle estiuenc de l’Orquestra Simfònia de les Illes Balears. El convidat és el director hongarès Henrik Nánási. El programa està format per les peces següents: Semiramide (Obertura), de G. Rossini; Concertino per a orquestra, de V. Fáncsik, i la Simfonia núm. 3 Heroica, de L.V. Beethoven.

Castell de Bellver (c. de Camilo José Cela, s/n. Palma). Dissabte, dia 16 de juliol, a les 21.30 hores. 24 euros.

Peces de creació

Cançons de la Mediterrània

Un any més, torna el festival de Cançons de la Mediterrània de l’Ajuntament de Palma. El concert inaugural d’aquest any serà especial:es tracta del resultat d’una residència de creació que han fet sis músics durant uns dies a la Fundació ACA de Búger. Els músics que han conviscut en aquesta aventura (tots són de les Illes) han estat Diego Iribe, Maria Adrover, Benjamí Salom, Sebastià Mut, Elisabet Miquel i Laia Ferrer. L’etnomusicòloga i músic Cassandre Balosso Bardin ha dirigit aquesta residència, que tenia com a objectiu posar en diàleg la música tradicional amb altres estils, com el jazz, el pop o la música l’electrònica. Aquest nou repertori inaugurarà el festival.

Les Voltes (Palma). Dimarts, 19 de juliol, a les 21.30 hores. Entrada gratuïta.

Albert Pla i Diego Cortés

‘¿Os acordáis?’

Albert Pla se sent com a casa a Es Claustre. Per alguna cosa deu ser que, sempre que pot, hi fa parada. El cantautor oferirà una nova funció del seu xou, acompanyat ara pel guitarrista Diego Cortés. Músic, cantant, actor, escriptor, pallasso, bufó, comentarista radiofònic… Pla és un artista per a qui no basten les etiquetes.

Es Claustre (pati del claustre del Carme, 50. Maó). Dimecres, 20 de juliol, a les 21 hores. 25 euros.

Andreu Valor

‘Un nou món’

El cantautor valencià descobrirà al públic de Menorca el que serà el seu nou treball discogràfic, el novè, anomenat Un nou món. Un disc en què poesia, missatge, reflexió i ètica es mesclen i es combinen.

Claustre del Castell de Son Mas ( av. de la Cúria, 1. Andratx). Dijous, 21 de juliol, a les 22 hores. 5 euros.

Estopa

‘Fuego’

El duet musical format pels germans Muñoz, recentment guardonat amb la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya, passaran per Palma amb la seva gira Fuego. Celebren els seus 20 anys de trajectòria, canten els seus millors èxits i defensen les cançons del seu darrer disc. L’entrega de la Creu de Sant Jordi a aquesta banda ha suscitat opinions a favor i d’altres en contra, però el grup continua amb la seva tasca de compartir música. Durant aquestes dues dècades de carrera i escenaris, els germans Muñoz han venut més de cinc milions de discos per tot el món. Un concert que segur que captivarà el públic mallorquí més fidel dels Estopa.

Son Fusteret (camí Vell de Bunyola, s/n. Palma). Dijous, 21 de juliol, a les 22 hores. 39,50 euros.

stats