Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Un miler de cantaires se citen al Festival de Cantonigròs

Els solistes del Cor Vivaldi inauguraran el certamen

La 35a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs omplirà, per sisè any consecutiu, el Teatre l’Atlàntida de Vic de músiques i de danses provinents d’arreu del món. Ho farà entre el 13 i el 16 de juliol en una edició que preveu acollir un miler de cantaires i ballarins de divuit països diferents, entre els quals hi haurà Colòmbia, el Canadà, els Estats Units, Indonèsia, la Xina i Malàisia, que se suma per primera vegada al festival. En total, 25 grups participaran als concerts i competicions del certamen, en què el britànic Christopher Horner s’estrenarà com a director musical.

Els solistes del Cor Vivaldi seran els encarregats d’inaugurar la 35a edició del festival amb fragments de La flauta màgica de Mozart. El Young People’s Chorus of New York City també formarà part del concert inaugural, que comptarà amb les actuacions del grup de danses ucraïneses Orlyk Ukranian Folk Dance Group, la formació de cant coral Cantoria de la Merced de l’Argentina i el conjunt d’Indonèsia Paduan Suara Mahasisva U.I.P. Totes les formacions portaran al Festival de Cantonigròs obres tradicionals dels seus països.

Homenatge a Enric Morera

L’edició d’enguany del festival estarà dedicada al compositor català Enric Morera per commemorar el 75è aniversari de la seva mort. Així, s’ha escollit una de les obres de Morera, La sardana de les monges, com una de les peces obligatòries de la competició de cors mixtos. El tema servirà per “donar a conèixer a altres països la dansa de Catalunya”, diu el president del Festival de Cantonigròs, Josep Maria Busquets.

Per a la competició de cors femenins s’ha seleccionat l’obra Melnik, de Jordan Milev i Ivan Marinov, mentre que els cors infantils s’enfrontaran a Mignonne, allons voir si la rose del compositor Guillaume Costeley. A més, s’estrenarà la composició Cantonigròs, creada per Jordi Albanell i interpretada per la Coral Loreley. A banda d’aquest conjunt, també actuaran la Capella de Música Santa Maria de Mollet del Vallès, el Cor Allegro de Girona, l’Esbart Santa Tecla de Tarragona i el Grup Sardanista Riallera de Vic.

Enguany les actuacions de dansa s’han reduït a la meitat respecte a les edicions anteriors. “Em van aconsellar de disminuir la presència de la dansa, i quan teníem la programació feta em vaig adonar que havia sigut un error”, admet Busquets, que assegura que aquesta decisió no es repetirà en les pròximes edicions “perquè la música i la dansa van juntes i totes dues són una forma d’expressió dels pobles”.

A banda de la competició i dels concerts oficials, durant el juliol també tindrà lloc l’Off Festival, que inclou una programació de música i dansa en diversos espais de la ciutat. El pressupost de la 35a edició del Festival de Cantonigròs ha baixat lleugerament respecte a anys anteriors i no arriba als 200.000 euros, cosa que ha obligat a potenciar l’allotjament dels participants en cases particulars.

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF