Cultura 02/10/2019

El matrimoni ben avingut entre Sitges i Netflix

El portal aporta almenys cinc títols a la programació

X. S.
2 min
Aaron Paul presentarà a Sitges El Camino, en què reprèn el personatge de Jesse Pinkman que interpretava a la sèrie Breaking Bad.

BarcelonaLa irrupció de Netflix com a productor de pel·lícules va esparverar el galliner del cinema fent que alguns festivals, com el de Canes, s’alcessin en contra de la plataforma, imposant unes condicions que, a la pràctica, vetaven les estrenes de Netflix. En l’altre extrem se situaria el Festival de Sitges, que de bon principi va veure en les plataformes online un aliat estratègic. Si l’any passat van tenir en competició la producció de Netflix L’apòstol, de Gareth Evans, enguany són cinc els films del portal que es projectaran a Sitges, i algun de tan esperat com El Camino: Una película de Breaking Bad, una seqüela cinematogràfica de la popular sèrie.

La pel·lícula, dirigida pel mateix creador de la sèrie, Vince Gilligan, s’estrenarà al festival el dissabte 12 d’octubre, és a dir, l’endemà de la seva estrena online a la plataforma. Però almenys anirà acompanyada de la visita a Sitges del protagonista, Aaron Paul, que reprèn el seu paper de Jesse Pinkman. És significatiu del canvi de paradigma de l’audiovisual que l’actor d’una sèrie de televisió acabi sent una de les estrelles més esperades d’aquesta edició. I no és un cas únic: un altre dels convidats amb més tirada d’enguany és el danès Nikolaj Coster-Waldau, el Jaime Lannister de Joc de trons, que presentarà el drama Suicide tourist.

Netflix també ocupa un dels llocs d’honor de la programació, el del film inaugural, amb el thriller sobrenatural En la hierba alta, que dirigeix Vincenzo Natali a partir d’un relat curt que va escriure Stephen King amb el seu fill Joe Hill. En el film, dos germans s’endinsen en un camp d’herba alta seguint el so d’un nen que plora i acaben atrapats per una força malèfica que els persegueix. El director i un dels seus protagonistes, Patrick Wilson, presentaran a Sitges la pel·lícula, la primera que inaugura un festival a l’Estat.

El film d’animació de l’any

Un altre títol de Netflix serà la sensació animada de l’any, ¿Dónde está mi cuerpo?, premiada a la Setmana de la Crítica de Canes i al prestigiós Festival d’Annecy, d’on va sortir amb el premi al millor film i el del públic. Es tracta del debut del francès Jeremy Clapin i té un argument insòlit: una mà seccionada d’un cos cobra vida en un laboratori i empren la fugida per un París ple de perills.

Netflix també és el productor del nou treball d’un habitual del festival, el japonès Sion Sono, que a The forest of love firma un drama truculent i depravat basat en fets reals sobre la història d’un líder manipulador en qui un director s’inspira per rodar una pel·lícula. L’última cita amb Netflix és Fractura, un thriller de Brad Anderson (el director d’ El maquinista ) sobre un home desesperat per trobar la seva família. I malgrat no ser una producció original de Netflix, també portarà el seu segell el film de ciència ficció basc El hoyo, adquirit pel portal fa unes setmanes.

stats