Cinema
Cultura 30/03/2022

'Mass': un drama catàrtic sobre la complexa condició de víctima de la violència

El film es posa al servei de fer lluir el talent interpretatiu del quartet protagonista

1 min
Jason Isaacs i Martha Plimpton a 'Mass'

'Mass'

(3,5 estrelles)

Direcció i guió: Franz Kranz. 111 min. Estats Units (2021). Amb Jason Isaacs, Martha Plimpton i Ann Dowd. Estrena als cinemes

L'opera prima com a director del també actor Franz Kranz se situa en el revers de tantes històries de violència que conformen la identitat del cinema nord-americà des dels seus inicis. En aquest intens drama de cambra al voltant de la trobada entre dues parelles que no es coneixien d'abans, també hi ha una massacre que marca la vida dels protagonistes. Però queda fora de camp. De fet, no som conscients de la seva existència fins que anem descobrint el motiu de la trobada entre els quatre personatges, una reunió destinada a reparar ferides profundes a través de la paraula.

Tràiler de 'Mass'

Mass aborda com és de complexa la condició de víctima de la violència i com poden divergir els processos per afrontar el dolor de la pèrdua. Lluny d'apel·lar a l'acció de la força o legitimar la set de venjança, el film reivindica la litúrgia del diàleg com a possible estratègia sanadora sense moure's amb prou feines d'una única localització. A través d'un guió que ens convida a connectar amb la pena de cadascun dels personatges, Kranz aconsegueix submergir-nos en l'intens procés de catarsi emocional que experimenten al llarg de la reunió. Com pocs films avui en dia, Mass fa lluir per sobre de tot l'esplèndid treball del quartet protagonista. Jason Isaacs, Ann Dowd i Reed Birney es mereixen tots els elogis. Però el film fa sobretot palès de quina manera Hollywood ha menystingut l'impressionant talent de Martha Plimpton, antiga estrella juvenil que no ha tingut la sort que es mereixia com a actriu madura.

stats