Cultura 25/05/2018

Mariona Carulla tornarà a presentar-se a les eleccions de l'Orfeó Català

Les eleccions es faran el 26 de juny

Ara
1 min
Mariona Carulla votant aquest vespre / MANOLO GARCIA

BarcelonaL'actual presidenta de la junta directiva de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, tornarà a presentar-se a les eleccions de l'entitat del 26 de juny. En haver finalitzat el seu mandat, Carulla i la majoria de la junta directiva van presentar ahir a la nit la seva dimissió durant l'assemblea general de socis que es va celebrar al Palau de la Música, i alhora van presentar la seva candidatura. Fins que se celebrin les eleccions, qui exercirà de president interí serà Joaquim Uriach. Carulla va guanyar les eleccions el 2014 amb el 93% dels vots i després que es retirés l'única candidatura opositora, de Pau Duran.

Les candidatures per concórrer a aquestes eleccions podran presentar-se per escrit fins diumenge, 27 de maig, i l'endemà es constituirà la mesa electoral en cas que es presenti més d'una candidatura. Després de les votacions del dia 26 es farà una assemblea general, en què es farà públic l'escrutini dels vots i es produirà la proclamació, acceptació i presa de possessió del càrrec dels membres de la junta directiva elegida.

D'altra banda, a l'assemblea celebrada ahir a la nit es va aprovar l'estat de comptes de l'exercici 2017 i el pressupost del 2018. També es va informar del recurs de cassació que s'ha presentat al Tribunal Suprem contra la sentència sobre l'espoli del Palau. L'objectiu és aconseguir "el màxim de rescabalament possible per a les institucions, que han estat víctimes, amb un enorme perjudici patrimonial i moral, de l'activitat delictiva dels antics gestors del Palau". Es reclamaran 1.074.000 euros, a més de la quantitat ja reconeguda en la sentència provisional.

stats