Música
Cultura 28/11/2019

Maria del Mar Bonet i Mavis Staples, al Primavera Sound

El festival avança una desena de noms del cartell de la vintena edició

Xavier Cervantes
2 min
Maria del Mar Bonet en concert al Liceu l’any 2017.

BarcelonaReis, Nadal i ara també el Black Friday són reclams comercials molt poderosos, i els festivals de música no volen desaprofitar l’onada consumista d’aquests dies. Entre això i que cada cop és més complicat retenir la informació sobre les gires de molts artistes, els festivals opten per avançar al novembre l’anunci d’una part de la programació. Ahir va ser el torn del Primavera Sound, que va desvelar una desena de noms, tots en clau femenina, entre els quals destaquen una llegenda de la Nova Cançó, Maria del Mar Bonet, i una altra del rhythm’n’blues, Mavis Staples. El Primavera Sound 2020, que es farà del 3 al 7 de juny al Parc del Fòrum i que fa uns mesos ja havia anunciat l’actuació de Pavement, herois de l’edat de l’indie, acollirà també bandes com Bikini Kill, pioneres del moviment Riot Grrrl que han tornat a reunir-se per fer una gira, i Chromatics, el grup de Portland liderat per Ruth Radelet. A més, hi actuaran la cantautora asturiana Lorena Álvarez, la trapera La Favi, la DJ sud-coreana Park Hye Jin, l’artista noruega Jenny Hval, el supergrup de Mali Les Amazones d’Afrique i Sudan Archives, el projecte de la violinista nord-americana Brittney Denise Parks.

Paul McCartney a l’Olímpic i Kendrick Lamar a Bilbao

Ahir també es va anunciar que Paul McCartney, cap de cartell del festival anglès de Glastonbury, oferirà un concert a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el 17 de juny. I el BBK Live de Bilbao (del 9 a l’11 de juliol) va fer tota una exhibició de poder confirmant les actuacions de Kendrick Lamar, un dels artistes de hip-hop més cobejats del moment, Bad Bunny, Pet Shop Boys i The Killers. L’estratègia del BBK està en sintonia amb la del Mad Cool, el festival de Live Nation que es farà a Madrid del 8 a l’11 a juliol i que a finals d’octubre va fer públics noms rellevants del cartell com Taylor Swift i Billie Eilish, i al qual s’han afegit grups com Faith No More.

De la temporada estiuenca també es coneixen detalls de les programacions del Cruïlla (Residente, Of Monster and Men, Kase.O), del Festival de la Porta Ferrada (Paul Weller, Jamie Cullum) i del de Pedralbes (Cat Stevens, James Blunt, Bryan Ferry).

stats