Cultura 21/01/2021

El Mallorca Films Infest programa 116 pel·lícules d'àmbit estatal i internacional

Les emissions de la quarta edició es podran veure gratuïtament a través de la plataforma de vídeo Films On Go a partir de divendres a les 12 h

Ara Balears
1 min
Claudia Cardinale amb el guardó a millor actriu internacional i una part de l’equip de la producció, en la primera edició del festival

PalmaLa quarta edició del festival de cinema d'autor de Mallorca, el Films Infest, començarà aquest divendres. Les emissions de les obres es faran cada dia des de les 12 fins a les 22 h entre els dies 22 i 28 de gener. Seran set dies consecutius en què s'emetran 116 treballs d'àmbit estatal internacional.

Segons ha informat l'organització del festival, les emissions de les pel·lícules es podran veure gratuïtament a través de la plataforma de vídeo Films On Go. La novetat d'enguany és que els espectadors podran votar cada treball emès, i es crearà així un nou reconeixement en els premis com l'obra més valorada pel públic.

La secció balear d'aquesta edició té 21 treballs dirigits o enregistrats a les Illes per professionals locals. Quan s'hagin projectat totes les cintes, el jurat comunicarà els resultats dels guanyadors de la quarta edició, que s'hauria d'haver fet l'any passat, però que la crisi sanitària ha retardat.

Els guanyadors podran recollir els trofeus del festival, que tenen forma de centaure amb un cap que és una televisió, en la gala de la pròxima edició del 2021. Els organitzadors esperen que es pugui fer a final de l'any que ve.

Cal recordar que la primera edició del Films Infest es va fer el 2017 amb la presència de l'actriu italiana Claudia Cardinale, la qual es va convertir en padrina del festival. Posteriorment, varen fer el mateix Ventura Pons i Laura Zapata. El festival va ser crear i és dirigit pel cineasta Antoni Caimari Caldés.

stats