Cinema
Cultura 15/01/2015

Tot a punt a Los Angeles per conèixer les nominacions als Oscars

El barceloní Óscar Faura podria estar nominat per la direcció de fotografia de 'The imitation game'. Els candidats es coneixeran aquest dijous a partir de les 14:30

Ara
1 min
Oscars 2014

BarcelonaLes nominacions de la 87a edició dels Premis Oscars s'anunciaran aquest dijous a partir de les 14:30 h. Els directors J. J. Abrams i Alfonso Cuarón i l'actor Chris Pine són els encarregats de revelar els nominats en les 24 categories. Aquest serà el primer any que l'anunci televisat inclourà totes les categories del premi, i no només les principals. Anteriorment, les categories tècniques i els curtmetratges es publicaven a la pàgina web de l'Acadèmia de Hollywood poc després de la lectura dels principals nominats.

Enguany, el principal favorit dels premis és el film 'Boyhood', de Richard Linklater, que fa uns dies triomfava als Globus d'Or i encapçala moltes llistes dels millors films de l'any, així com els portals 'online' d'apostes. Entre els possibles rivals de 'Boyhood' hi ha la comèdia negra d'Alejandro González Iñárritu 'Birdman' o el darrer film de Wes Anderson, 'El gran Hotel Budapest'.

Michael Keaton és el gran favorit en la categoria de millor actor i Julianne Moore en la de millor actriu. Cap dels dos ha guanyat l'Oscar abans, tot i que Moore acumula quatre nominacions.

El barceloní Óscar Faura podria estar entre els nominats gràcies a la direcció de fotografia de 'The imitation game', el 'biopic' sobre el matemàtic Alan Turing que protagonitza Benedict Cumberbatch. Faura és el director de fotografia habitual de Juan Antonio Bayona, amb el qual treballa aquests dies en el film 'Un monstruo viene a verme'. Entre els candidats a millor pel·lícula de parla no anglesa, els favorits són l'argentina 'Relatos salvajes' (produïda per Almodóvar), la sueca 'Fuerza mayor', la russa 'Leviathan' i la polonesa 'Ida'.

stats