Cultura 08/04/2015

L'exposició 'Tàndem' vol demostrar la independència creativa entre parelles d'artistes

La capella de la Misericòrdia acollirà les obres de 18 artistes des de demà fins al 9 de maig

Josep Salmerón
2 min
Cartell de l'exposició Tàndem

PalmaDemà dijous 9 d'abril, la capella de la Misericòrdia rep l'exposició 'Tàndem', en què nou parelles sentimentals d'artistes intentaran demostrar que "tot i haver-hi un vincle personal entre ambdós, les obres no es veuen contaminades entre si", explica Ana Bàrbara Cardellá, comissària de la mostra. Es tracta "d'un fet nou que conceptualment mai no s'havia tractat en cap exposició", afirma la també comissària Maria José Corominas, perquè "és més fàcil trobar una parella d'artistes en què les produccions d'ambdós s'han vist fusionades".

Tot i la desvinculació artística entre les parelles, "de vegades s'acaben influenciant l'un a l'altre", reconeix l'artista Bàrbara Joan, que comparteix estudi amb Joan Sastre. D'altres parelles com Marta Font i Xisco Bonnín expliquen que "estar vivint tots dos junts al final produeix una sinergia en les nostres obres, però sempre mantenint la disciplina artística que cadascú treballa". Amb tot això, la pintora Josefina Pino declara que "aquesta exposició reivindica la igualtat entre dones i homes dins el món de l'art" i que, juntament amb la seva parella, Peter Marquant, "ningú no ha eclipsat la carrera de l'altre, cosa que sí que passa amb altres parelles d'artistes, i quasi sempre l'eclipsada és la dona".

La resta d'artistes són Imma Alonso i Miquel Planas, Cristina Escape i Joan Benàssar, Natasha Lebedeva i Rafa Forteza, María Isaber Uribe i Fabián Schalekamp, Yannick Vu i Ben Jakober i, finalment, Monique Amy Girard, vídua de Jorge Manuel Pombo, a qui s'ha rendit un homenatge, ja que va morir mentre preparava l'obra per a aquesta exposició.

'Tàndem' s'inaugura demà a les 19 h i romandrà oberta fins al 9 de maig, i té el suport del Consell de Mallorca a través de la vicepresidència de Cultura.

stats