Kevin Spacey, acusat de quatre delictes d'agressió sexual a tres homes

La fiscalia del Regne Unit imputa càrrecs penals contra l'actor, de 62 anys

2 min
L'actor nord-americà Kevin Spacey en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa fiscalia britànica acusa l'actor nord-americà Kevin Spacey, de 62 anys, de quatre delictes d'agressió sexual contra tres homes. En un comunicat, la cap de la divisió de crims especials de la fiscalia, Rosemary Ainslie, ha explicat que aquest organisme "ha imputat càrrecs penals contra Spacey" i que també ha estat acusat "d'haver provocat que una persona participés en un acte sexual amb penetració sense el seu consentiment". Els càrrecs responen a una investigació i anàlisi de les proves recollides per la policia metropolitana sobre aquests fets. "Els procediments penals contra el senyor Spacey estan actius i té dret a un judici just", recorda la fiscalia.

Les acusacions fan referència a dues agressions sexuals contra un home el març del 2005 a Londres, una agressió sexual contra un altre home l'agost del 2008 –que també l'acusa d'haver-lo obligat a participar en un acte sexual amb penetració sense el seu consentiment– i a una altra agressió sexual que va tenir lloc l'abril del 2013 al comtat de Gloucestershire. La policia britànica va obrir una investigació després de rebre denúncies d'agressions sexuals contra l'actor. Algunes d'aquestes agressions s'haurien comès al barri londinenc de Lambeth, on hi ha el teatre Old Vic, del qual va ser director artístic entre el 2004 i el 2015.

Més de 30 testimonis contra l'actor

Aquesta no és la primera vegada que Spacey és acusat d'agressions sexuals. El 2017 l'actor Antony Rapp va acusar-lo d'haver-lo violat quan tenia 14 anys, el 1986. Poc després, una trentena d'homes van acusar Spacey de comportaments inadequats i d'intentar abusar sexualment d'ells al teatre londinenc Old Vic entre els anys 1995 i 2013, període en què va ser-ne el director. Quan els casos van sortir a la llum, la productora de la sèrie House of cards va eliminar el paper de Spacey i va reescriure del tot la sisena temporada per poder prescindir de l'actor. Dos casos en contra d'ell van arribar als tribunals el 2019, però no van progressar. A Califòrnia, un massatgista el va denunciar per una agressió sexual suposadament del 2016, però va morir abans que la fiscalia presentés càrrecs. A Massachusetts, un noi que l'havia acusat d'una altra agressió el 2016 va retirar els càrrecs.

El novembre passat, Spacey va perdre un judici en què se l'acusava d'incomplir el contracte a la sèrie House of cards amb el seu comportament, perquè va ser acusat d'assetjament sexual per un assistent de producció. El tribunal el va multar amb una indemnització de 27,5 milions d'euros a la productora MCR, responsable de la sèrie. Spacey sempre ha negat els fets. Just fa dues setmanes, va anunciar que tornava a treballar i que protagonitzaria la pel·lícula 1242 - Gateway to the West, la seva primera gran producció des del 2017.

stats