Cultura 15/04/2021

'Una joven prometedora' inaugura un BCN Film Fest presencial i amb més estrelles

Johnny Depp, Isabelle Huppert, Fernando Trueba i les netes de Chaplin seran alguns dels convidats del festival dels Cinemes Verdi

2 min
Carrier Mulligan i Bo Burnham a 'Una joven prometedora'

BarcelonaMentre la majoria de festivals s'alien amb Filmin i assumeixen el format híbrid com la nova normalitat, el BCN Film Fest arrenca aquest dijous una cinquena edició orgullosament presencial amb els Cinemes Verdi com a seu principal d'una programació d'uns 60 títols que inaugura un dia abans de la seva estrena comercial Una joven prometedora, una de les sorpreses dels Oscars, amb cinc nominacions. El festival també treu pit amb les visites internacionals d'aquesta edició, especialment les de Johnny Depp i Isabelle Huppert: l'actor serà divendres als Verdi defensant el biopic sobre Eugene Smith, El fotógrafo de Minamata, i l'actriu presentarà dissabte a l'Institut Francès el thriller cannàbic Mamá María i participarà també en un col·loqui sobre el film als Verdi.

La secció oficial manté l'eix dels biopics literaris amb títols sobre la relació entre Gabrielle D'Annunzio i la Itàlia feixista de Mussolini (El poeta y el espía), sobre els últims dies del poeta Dylan Thomas (Last call) i sobre l'agent de J.D. Salinger (Sueños de una escritora en Nueva York). El segon eix és sobre història, amb films ambientats en fets com el cop d'estat del 1965 a la República Dominicana (Hotel Coppelia), el genocidi de Ruanda (Pequeño país) i l'arribada al poder dels militars a l'Uruguai dels 70 (El año de la furia). També n'hi ha de basats en personatges reals com Henrik Kauffman (The good traitor), l'ambaixador danès a Washington que davant l'ocupació nazi del seu país es va proclamar “únic representant de la Dinamarca lliure”, i sobre Héctor Abad Gómez, el metge i líder social assassinat en la convulsa Colòmbia dels 70 que encarna Javier Cámara al film de Fernando Trueba El olvido que seremos.

La retrospectiva del festival està dedicada a un Charles Chaplin que també protagonitza el cartell del festival. El llegat del còmic serà reivindicat per dues netes seves, Carmen i Dolores Chaplin, que presentaran les primeres imatges del documental Charlie Chaplin. A man of the world. En la secció del festival dedicada a la comèdia, Fernando Colomo i Karra Elejalde presentaran Poliamor para principiantes, i fora de competició es projectaran el documental Paolo Conte, via con me, el thriller de Kiyoshi Kurosawa premiat a Venècia La mujer del espía, el clàssic de Satyajit Ray Charulata i la visceral Valhalla rising, de Nicolas Winding Refn, que participarà en un col·loqui virtual després de la sessió.

stats