Cultura 24/10/2020

Josep Maria Miró, guanyador del  XLV Premi Born de Teatre

Amb l'obra 'El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc', l'autor ha aconseguit el seu tercer guardó teatral

Ara Balears
1 min
Josep Maria Miró, guanyador del  XLV  premi Born de Teatre

PalmaJosep Maria Miró i Coromina és el vencedor de la XLV edició del premi Born de Teatre, amb l'obra El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc. Segons han informat els organitzadors, a través d'un comunicat, els membres del jurat han elegit aquesta obra com la guanyadora de l'edició d'entre els quatre finalistes.

Amb aquest nou premi, Miró acumula ja tres guardons del Born de Teatre, després de guanyar-lo el 2009 amb La dona que perdia tots els avions i el 2011 amb El Principi d’Arquimedes. L'autor es converteix així en la primera persona que aconsegueix tres guardons del Premi Born de Teatre, que celebra la 45a edició.

Les obres finalistes han estat: Temps mort, El filo del mundo i Persèfone, però el jurat ha decidit que l'obra de Miró mereixia ser la guanyadora tant per l'efecte hipnòtic capaç de crear imatges des del principi com per la declaració d'amor que fa a la vulnerabilitat de la bellesa.

El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc és un homenatge al teatre de Pasolini i a Tarantino, és la representació de la misèria d'un desig no assumit: la bellesa del protagonista revela la seva misèria.

stats