Unes jornades per debatre com salvaguardar l'arquitectura tradicional mallorquina

L'esdeveniment tindrà lloc els propers dies 15 i 16 de març a Montuïri

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports organitza les primeres Jornades sobre Arquitectura Tradicional, que tindran lloc els dies 15 i 16 de març a Montuïri. L'esdeveniment, que ja ha esgotat les places disponibles, reunirà un centenar d'assistents entre constructors, historiadors, conservadors i restauradors, així com propietaris i usuaris d'aquestes peces del patrimoni.

Les jornades debatran el tema de l'arquitectura tradicional com a element essencial en configuració del paisatge i els escenaris de la història mallorquina, tant pel que fa als habitatges urbans i rurals com d’arquitectura del treball (molins, cellers, forns de calç...) i d’infraestructures (camins, marges, séquies, aljubs...).

En concret, aquesta primera edició se centrarà en els habitatges permanents i, posarà el focus en les diferents tipologies arquitectòniques, urbanes o rurals, de les diverses comarques mallorquines. Hi participaran els especialistes en arquitectura tradicional mallorquina Neus García Iniesta i Miquel Ballester; els historiadors Gaspar Valero i Maria Pocoví; la coordinadora de la Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca, Aina Serrano, i els màxims experts en arquitectura tradicional de l’Estat, Camilla Mileto i Fernando Vegas. Tots ells parlaran de com salvaguardar aquest patrimoni de manera respectuosa, per evitar que s'abandoni i desaparegui.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF