Cinema
Cultura 16/08/2021

Johnny Depp acusa Hollywood de boicotejar-lo

L'actor diu que "els últims cinc anys han sigut surrealistes" i que està avançant per "treure-ho tot a la llum"

2 min
Johnny Depp a Barcelona

BarcelonaJohnny Depp s'ha situat els últims dies a primera línia de l'actualitat. El Festival de Sant Sebastià va anunciar el 9 d'agost que li concedia el premi Donostia, una decisió que va aixecar polseguera. Dones cineastes i professionals del cinema, així com organitzacions internacionals, van considerar un error "ètic" que se li atorgués el guardó després de les acusacions de maltractament de la seva exdona, Amber Heard. La direcció del festival, en canvi, defensa la presumpció d'innocència de l'intèrpret. Una setmana després de la polèmica, Depp ha concedit una entrevista a The Times en què assegura que està sent boicotejat per Hollywood. "Tot el que he passat, ho he passat. Però, en última instància, aquestes qüestions en particular de la meva vida han sigut tan absurdes... Han sigut cinc anys surrealistes", diu l'actor. Es tracta de la primera entrevista que Depp concedeix després d'haver perdut el judici contra el diari The Sun, que en un article l'havia definit com a "maltractador de dones". L'intèrpret va denunciar la capçalera britànica per difamació i, durant el judici, van tenir lloc acusacions creuades: Amber Heard va assegurar que Johnny Depp va amenaçar amb matar-la "moltes vegades", mentre que l'actor va dir que la "maltractadora" era Heard.

Legalment, Depp no pot parlar del cas ni de la relació amb la seva exesposa, però durant l'entrevista s'ho ha fet venir bé per enllaçar els esdeveniments viscuts els últims anys amb la seva última pel·lícula, El fotògraf de Minamata, que relata l'enverinament de poblacions japoneses amb mercuri el 1970 i que s'acaba d'estrenar al Regne Unit. L'intèrpret ha dit aThe Times que les seves pròpies lluites són "com ser esgarrapat per un gatet" en comparació amb les víctimes japoneses que van ser enverinades i "amb les persones que han patit el coronavirus". Depp també explica que va mirar el seu equip "als ulls" i els va prometre "que no seria un explotador i que la pel·lícula seria respectuosa".

Tot i això, a la conversa ha deixat entreveure que el film –encara sense data d'estrena als Estats Units– no està tenint la rebuda que es mereix. "I per què? Per què Hollywood em boicoteja? ¿Perquè soc un home, un actor en una situació desagradable i complicada que he viscut els últims anys?", es pregunta, i afegeix que està avançant "cap on cal anar per treure-ho tot a la llum". Depp ha denunciat Amber Heard per difamació en relació amb una carta que va publicar al Washington Post el 2018 i que parlava de violència de gènere sense esmentar-lo directament. L'actor sol·licita una indemnització de 50 milions d'euros i el judici està previst per a l'abril.

stats