Cultura 20/12/2019

Avishai Cohen, Kenny Garret, Kontxi Lorente i Jorge Pardo participaran en el Festival de Jazz de Palma

Cort recupera aquesta cita, trenta anys després de la darrera edició

M.f.
2 min
El contrabaixasta Avishai Cohen, un dels músics que participarà al Jazz Palma Festival

PalmaEl Festival de Jazz de Palma torna, després que la darrera edició es fes l'any 1990. Aquesta és una de les principals apostes del tinent de batle de Cultura, Antoni Noguera, i rebrà artistes reconeguts com el contrabaixista i cantant de jazz israelià Avishai Cohen, que actuarà amb l'Orquesta Simfònica de les Illes Balears, el saxofonista guanyador del premi Grammy Kenny Garret, la pianista Kontxi Lorente i qui va ser guanyador l'any 2013 del Premi al Millor músic europeu de jazz, Jorge Pardo.

A més dels grups ja esmentats, el cartell del festival el completen Taho Esquisse, Giulia Valle Trio i Kontxi Lorente, 971 connection, Toni Miranda, Kora Jazz Trio Gnawa i Collective Sun & Gravity i Perikàs Jazz Reunion, que actuarà amb la banda municipal de Palma i Pere Bujosa Trio i José Carra Trio. El Festival serà del 13 al 23 de febrer al Teatre Municipal Xesc Forteza, al Principal de Palma, a l'hotel Saratoga, Es Gremi i l’auditori del Conservatori de Música. També es faran activitats i concerts a diferents barris de la ciutat que es duran a terme el mes de gener.

Els preus dels concerts encara no estan establerts i s'està mirant d'oferir-hi abonaments. El director general de Música i Arts Escèniques de l'Ajuntament de Palma, Miquel Àngel Contreras, ha assenyalat que "seran assequibles" i oscil·laran entre els 12 i els 15 euros els concerts, entre els 18 i els 20 quan siguin concerts dobles i 30 euros els concerts del músic Avishai Cohen, que actuarà amb l'Orquesta Simfònica de les Illes Balears. Les actuacions que tindran lloc a l'hotel Saratoga seran gratuïtes.

Contreras ha explicat també que s’han presentat "un total de 100 propostes, 80 de les quals són musicals, mentre que la resta són activitats educatives amb les quals estam treballant i presentarem més endavant”. Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha ressaltat que amb “el festival Cort ampliarà l’oferta cultural en temporada baixa perquè la ciutadania ho gaudeixi". El pressupost del Festival de Jazz puja a 60.000 euros.

stats