El jaciment púnic de la Galera mostra nous secrets

L'Ajuntament de Palma col·laborarà en la senyalització d'aquest jaciment i en la del de Cas Quitxero

Una peça de ceràmica votiva única que data del segle III aC, monedes, gerres, bols i 10 esquelets humans es troben entre les troballes més recents que s'han fet al jaciment púnic de la Galera, que l'Ajuntament de Palma col·laborarà a senyalitzar.

L'equip responsable de les excavacions ha presentat aquest dijous les darreres troballes i ha donat a conèixer la nova senyalització que s'habilitarà al jaciment i a Cas Quitxero, en la qual han col·laborat l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística i el Consorci de Platja de Palma.

Jorge Argüello i Ramón Martín, els responsables de les excavacions de la Galera, han explicat que és un dels jaciments púnics més importants del Mediterrani i un centre cerimonial únic.

La fita més destacada ha estat el descobriment en un pou de tres metres de profunditat d'una peça de ceràmica votiva única que s'ha trobat sencera i que data del segle III aC.

Han explicat que aquesta peça es va col·locar en el lloc on va ser trobada i no s'hi havia llançat, un fet destacat des del punt de vista religiós.

En el jaciment també s'han trobat bols, gerres, set monedes púniques encunyades a Eivissa i 10 cossos humans, a més d'1.400 esquelets de corbs marins oposats a un pou.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat que la Galera és el jaciment púnic més important de Palma i el treball que s'hi du a terme "ha animat la gent de Can Pastilla i, a més, està acostant la cultura arqueològica a la resta de Palma".

La senyalització, que es durà a terme abans de Pasqua, el farà valer i "permet dignificar una part de la ciutat que, de vegades, s'ha oblidat".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF