Cultura 22/01/2019

Les institucions de Menorca reconeixeran les víctimes als camps d'extermini nazi

La sala Albert Camus de Sant Lluís acull l'homenatge després d'haver-se fet a Maó i Alaior en anys anteriors

Ivan Martín
1 min
Menorca aprofitarà el Dia Internacional de les víctimes de l'Holocaust per a destacar l'honor dels menorquins caiguts pel nazisme.

MaóTots els ajuntaments de Menorca i el Consell Insular retran diumenge un homenatge, amb motiu del Dia internacional de les víctimes de l'holocaust, als familiars vius dels menorquins que varen patir l'exili, la tortura i la mort en els camps d'extermini nazi. És el tercer any que s'organitza un acte d'aquestes característiques a l'illa. El primer es va celebrar a l'Ajuntament de Maó i l'any passat es traslladà a Alaior. En aquesta edició, l'homenatge tindrà lloc a la sala Albert Camus de Sant Lluís, a partir de les 19 h.

La periodista, Montserrat Armengou, autora del llibre 'Ravensbruck: l'infern de les dones', farà un parlament sobre les dones oblidades de la història de l'extermini nazi i la repressió que varen patir les no exiliades, víctimes dels abusos de la dictadura franquista. A continuació, el grup Mô Teatre oferirà la representació de l'obra 'L'all!', original de la dramaturga francesa, Hélène Cixous, sota la direcció de Georges Bigot.

Es tracta d'un diàleg teatral que explora els records de dues amigues, de 89 i 86 anys, a la tornada d'un viatge a Alemanya per intentar explicar als joves d'avui com va ser la vida quan eren dues joves a l'Alemanya de Hitler. L'assistència a aquest acte és gratuïta però es recomana reservar l'entrada a les mateixes taquilles de la sala Albert Camus de Sant Lluís o a l'Ajuntament del municipi.

stats