La indústria editorial de les Illes Balears, present a la fira Líber a Barcelona

L'Institut d'Estudis Baleàrics hi participa amb un estand propi d'uns 16 metres quadrats

La indústria editorial balear participa en la Fira Internacional del Llibre Líber 2018, que se celebra des d'aquest dimecres fins divendres 5 d'octubre a Barcelona. L'Institut d'Estudis Baleàrics hi participa amb un estand propi d'uns 16 metres quadrats per presentar-hi les novetats editorials d'autors de les Illes Balears.

S'hi han desplaçat diferents editors, així com un equip tècnic de l'IEB, amb l'objectiu final de cercar distribuïdors perquè els llibres balears arribin més enllà de l'àmbit insular. La tasca principal de l'IEB a la fira és donar suport als editors illencs a través del desplaçament, a més de programar reunions entre editors de les Illes Balears i internacionals. 

L'IEB té concertades una quarantena de cites, la majoria amb editorials estatals, per presentar les novetats d'enguany i de l'any passat.

L'Institut d'Estudis Baleàrics té una línia de subvencions per a les editorials que publiquin autors balears en qualsevol altre idioma. La feina a la fira també tindrà en compte els grans noms de la literatura de les Illes i obres més antigues.

Entre les darreres traduccions d'autors balears al castellà s'hi troben 'Las posesiones', de Llucia Ramis (Libros del Asteroide); 'Raíces chuetas, alas judías', de Miquel Segura (Calambur); 'Banderas en el mar', de Josep Lluís Aguiló (Visor); 'Lovely', d'Antònia Vicens (Saltadera), i 'Cosas que te pasan en Barcelona cuando tienes 30 años', també de Llucia Ramis (Barrett).

L'esdeveniment

La Fira Internacional del Llibre Líber se celebra anualment de manera alternativa a Madrid i Barcelona, i funciona principalment en el mercat espanyol i iberoamericà. La ciutat comtal acull l'edició d'enguany, que finalitzarà aquest divendres 5 d'octubre. L'esdeveniment és un aparador de les novetats editorials i les propostes de negoci en la indústria del llibre. És impulsada per la Federación de Gremios de Editores de España. 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF