CINEMA

El cinema es posa de gala per a la inauguració de l’Evolution Mallorca International Film Festival

Paul Haggis ha estat el protagonista de l'acte d'obertura al teatre Principal de Palma

El director i guionista Paul Haggis i la directora del festival Evolution!, Sandra Seeling. / ISAAC BUJ

El director i guionista Paul Haggis ha estat el protagonista de la inauguració del festival  Evolution 2017. El cineasta ha destacat que està encantat de ser a Palma i que "en un moment en què cercam tot el que ens diferencia, ens cal trobar allò que ens uneix", ha dit.

El festival s'inicià l'any 2011 quan Sandra Seeling va començar amb l'aventura de dur endavant el festival internacional de cinema a Mallorca. Avui, 6 anys després, es consolida la mostra de cinema, tal com ha quedat palès aquest dijous en la inauguració al teatre Principal de Palma. En el festival, durant els 10 dies que venen, s'hi projectaran 103 pel·lícules d'arreu.

"Unir cultures no ha estat tasca fàcil; durant els primers anys sentia que al festival li faltava alguna cosa. Era que no sols es tractava d'unir cultures sinó també d' unir persones", ha assenyalat la directora Seeling en la presentació. 

Javier Pachón, president de CineArte, ha estat l'encarregat de lliurar el premi Evolution Vision Award a Paul Haggis, a qui ha definit com "un mag en l'art de formular preguntes i com un bibliotecari que atresora grans respostes". 

Premi Evolution Vision Award 2017 per a Paul Haggis

Haggis se n'ha endut l'ovació més gran de la nit quan ha rebut el premi Evolution Vision Award 2017, estatueta elaborada per l'artista Gustavo. "Hauríem d'apreciar allò que ens uneix i no el que ens separa", ha dit el director, qui ha demanat disculpes per tot el que està passant als Estats Units.

A la inauguració hi han assistit cineastes de renom com el mateix Haggis, Ari Gold, l'actriu Laura de la Isla, Toni Bestard, Colm Meaney, Jaume Carrió i Laura Gost, recents prenominats als Goya en la categoria de curtmetratge d'animació per 'Woody and Woody', entre molts altres. 

Per part seva, el director Ari Gold ha agraït que la seva pel·lícula 'The Song of Sway Lake' hagi estat l'elegida per obrir el festival, en estrena absoluta a l'estat espanyol, i que per posar fi a l'acte, s'ha procedit a la seva projecció.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF