'La importància de ser Frank' arriba al Teatre de Manacor

La mítica obra d'Oscar Wilde, dirigida per David Selvas, es representarà els dies 16 i 17 de març

La mítica obra d'Oscar Wilde 'La importància de ser Frank' arriba a Mallorca després d'un èxit rotund de públic al Teatre Nacional de Catalunya i altres sales catalanes. L'obra, dirigida per David Selvas i amb un repartiment de luxe, es representarà els propers dies 16 i 17 de març al Teatre de Manacor.

'La importància de ser Frank' és una crítica àcida a la hipocresia que sovint es mou en la societat, que La Brutal trasllada al món contemporani. L'obra ha estat traduïda al català per Cristina Genebat i interpretada per Miki Esparbé, David Verdaguer, Norbert Martínez, Laura Conejero, Paula Malia, Mia Esteve i Paula Jornet (que també s'ha encarregat de la composició musical).

El text és gairebé completament el què Wilde va escriure l'any 1895, el que canvia és el context en què s'explica aquesta història. “Teníem clar que no ens faríem els anglesos, el que volíem era acostar aquesta obra, que té més de cent anys, al públic contemporani”, explica Selvas. És per aquest motiu que han optat per crear un espai atemporal, amb aires de faula, en què entren altres codis com la cançó pop-rock o el ball. Selvas nomena com a referent d'aquesta obra Wes Anderson, amb el seu particular món estètic, amb unes pinzellades de la pel·lícula musical 'La La Land'.

“Un dels temes principals de l'obra de Wilde és la crítica a la 'xafardera moral' que tots tenim, i per això crea un 'alter ego' que representa aquesta part més fantàstica”, detalla el director. En aquest sentit, la seva adaptació vol respectar “el cant que fa Wilde a la llibertat i a la valentia”, que porta els intèrprets a explorar-se de manera més complexa”.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF