Cultura 15/02/2019

Sant Lluís celebrarà les II Trobades Literàries de la Mediterrània més 'rebels'

Sota el títol 'Sota el signe de Prometeu. Els camins de la rebel·lió', la trobada se centrarà en el concepte de 'rebel·lió', clau en l'obra de Camus

Ivan Martín
1 min
La sala polivalent Albert Camus torna a ser l'escenari per retre els honors a la figura del pensador nascut a Algèria l'any 1913.

Sant LluísSant Lluís tornarà a acollir el pròxim mes d'abril les 'Trobades Literàries de la Mediterrània Albert Camus', un punt d'encontre de debat literari i polític al voltant de la figura de l'escriptor francès, que enguany repassarà el seu concepte de 'rebel·lió'. L'esdeveniment, que reunirà artistes, escriptors, periodistes i pensadors, es durà a terme del 26 al 28 d'abril a la sala Albert Camus, de Sant Lluís, municipi en el qual va néixer l'àvia de Camus.

L'organització de les trobades presentà ahir a París el programa amb l'objectiu de mobilitzar totes les persones interessades en l'obra de Camus. A l'acte hi varen participar el professor de literatura clàssica Michel Barré, l'escriptor marroquí Tahar Ben Jelloun, la presidenta de la Societat d'Estudis Camusians, Agnès Spiquel, i la fotògrafa espanyola Isabel Muñoz, que presentarà alguna de les seves fotografies a Sant Lluís.

Enguany, amb el títol 'Sota el signe de Prometeu. Els camins de la rebel·lió', la trobada se centrarà en el concepte de 'rebel·lió', clau en l'obra de Camus. El festival de Sant Lluís comptarà també amb els escriptors Pedro Olalla i Yannis Kiourtsakis, el periodista francès Edwy Plenel, el filòsof camerunès Achille Mbembe, la professora italiana Samantha Novello i la doctora en filosofia grega, la francesa Françoise Kleltz-Drapeau.

stats