Un cicle de cinema homenatja el director mallorquí Daniel Monzón

L'Arxiu del So i de la Imatge és el responsable de la iniciativa

Un cicle de cinema organitzat pel Consell de Mallorca a través de l'Arxiu del So i de la Imatge projectarà durant el mes de maig quatre pel·lícules del director Daniel Monzón (Palma, 1968). Els films, que es podran veure al Centre Cultural Sa Nostra, perfilen de manera representativa la carrera cinematogràfica del mallorquí.

Els títols triats són 'El corazón del guerrero' (1999), 'La caja Kovak' (2006), 'Celda 211' (2009) i 'El Niño' (2014). Les tres primeres es projectaran en 35 mm, una decisió que correspon, segons que explica Xisco Bonnín, director de l'Arxiu del So i de la Imatge, a un rigor professional mitjançant el qual es pretén fer la projecció en el mateix format en què es varen rodar les peces. 

Es tracta d'un dels dos cicles de cinema programats per a enguany des de la institució, que pretén donar a conèixer el cinema vinculat a l'illa. El segon, que encara no té data fixada, se centrarà en Agustí Villaronga.

Presentarà el cicle el cinèfil i crític de cinema Fernando Alomar. Daniel Monzón assistirà a la tercera sessió, al final de la qual es durà a terme un debat moderat per ell. Les pel·lícules es projectaran en versió original. 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF