Publicitat
Publicitat

LLIURAMENT DELS PREMIS NACIONALS DE CULTURA

Artur Mas va presidir una cerimònia sòbria i austera

Uns guardons sense dispendis

Cap ensurt ahir en el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, presidits per primera vegada per Artur Mas. La periodista Lídia Heredia va conduir, vestida de negre auster -de dol per la part retallada de Cultura?- una cerimònia també sòbria. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després de felicitar els premiats i afirmar que "la cultura catalana està més bé que mai", els va posar deures: "Cal que afronteu el coll d'ampolla d'aquest moment tan difícil, que la creativitat catalana superi l'estretor del seu mercat natural i surti a fora".

Francesc Guardans, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, va al·ludir a la "necessitat de fer la cultura entre tots i afrontar el futur amb optimisme, amb ànim d'avançar i de construir".

Un brindis espartà

Més reivindicatiu va ser Oriol Bohigas, amb el premi a la trajectòria professional. Per Bohigas, "la cultura ha de ser una prioritat a l'hora de refer la política", encara que les retallades facin "difícil o impossible aquesta prioritat". La bona notícia, va dir, és que les manifestacions, en comptes de dedicar-se a la gestió quotidiana, "es dediquen al gran panorama de la cultura".

De fet, l'única reticència que va afrontar Mas va ser la dels autors del còmic dedicat al comunista Miguel Nuñez: van ser els únics premiats que no es van inclinar quan els va estrènyer la mà. El brindis, al Pati dels Tarongers, va ser igualment espartà: cava, coca i cola.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF