L'obra guanyadora del Premi Albert Camus es farà pública el pròxim 30 de setembre

Un total de vuit treballs opten al guardó 

La segona edició del Premi Mediterrani Albert Camus es donarà a conèixer el pròxim 30 de setembre a Sant Lluís, segons ha confirmat aquest dimarts l’organització. El jurat elegirà l’obra guanyadora entre els vuit finalistes en un acte titulat 'Camus, avui més necessari que mai'.

La novetat és la creació del premi Incipiens, destinat a projectes periodístics de joves autors i obert a una votació pública a través de la web. Els membres que configuren el jurat són el director de l’Institut Cervantes, Luís García Montero; la presidenta de la Societat d’Estudis Camusians, Anne Prouteau; l’escriptora libanesa Hoda Barakat; el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel Cortés, i la crítica literària Ana Caballé Masforroll.

D’altra banda, els vuit finalistes són Edgar Morin, Kader Attia, Letizia Battaglia, Elias Khoury, Mathias Enard, Mónica García Prieto, Abd Al Malik i Silvia Pérez. En la primera edició del premi, el guardó va recaure en l’artista plàstica libanesa Mona Hatoum. A més, el 30 de setembre s’ha organitzat a Maó una vetlada titulada 'Fraternitat solidària. Urgència d’un humanisme camusià', a càrrec dels membres del jurat Anna Caballé i Luis García Montero.

Finalment, s’han programat diversos esdeveniments per a la tardor, amb l’objectiu de promocionar els premis. En concret, es realitzaran trobades debat a Sant Lluís, Maó i Palma.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF