Els versos solidaris ressonen a Can Lliro i recapten 2.535 euros en benefici de Llevant

Els Glosadors de Mallorca organitzen un acte per recaptar beneficis per als afectats de la torrentada

"Amb la tragèdia de dimarts, no teníem planter", ha reconegut abans de començar el glosador Xurí. Aquest dissabte, però, han decidit reunir-se de nou per fer el que millor saben amb un fi molt clar: aconseguir doblers per donar suport als afectats per la torrentada. I ho van aconseguir. Un total de 2.535 euros va ser el que es va poder recaptar a Can Lliro en una taquilla inversa.  

"Que totes les cançons que fem avui vagin per a la gent que ho necessita", ha demanat seguidament per donar pas al grup Vers Endins. I la música de Joan Carles Vaquer al baix, Víctor Leiva a la guitarra i la veu de Glòria Julià Estelrich encetava finalment l'acte 'A Ca'n Lliro amb els damnificats'.

Una simple mostra més de solidaritat de totes les que han aparegut de manera espontània a tota l'illa durant els darrers dies. La fórmula de participar-hi? A través d'una urna que lluïa a la barra del bar amb el cartell de "Solidaritat amb el Llevant" perquè cadascú pogués fer-hi la seva petita aportació.

"Venim a cantar l'amor en aquesta terra, a la solidaritat que ha demostrat la gent de Mallorca, que quan hi hem de ser hi som", ha clamat Glòria Julià, mentre es feia el silenci entre el públic i començava el concert.

A continuació, ha estat el torn dels Glosadors de Mallorca, amb especial influència i tradició al municipi. En aquesta ocasió, no hi havia bromes ni competició. Frases com "no em pensava dins el llot trobar-hi tanta humanitat" han marcat la línia d'una glosada seriosa i sentida per tots els assistents. Per acabar, la música de Biel Majoral ha posat punt final a un acte emotiu i ple d'humanitat.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF