Abusos sexuals
Cultura 11/03/2022

Gérard Depardieu, imputat per violació i agressió sexual

El fiscal conclou que existeixen "indicis greus" que justifiquen que Depardieu "va cometre" els delictes

ARA
1 min
Gérard Depardieu, acusat de violació per una actriu de 22 anys

BarcelonaEl Tribunal d'Apel·lació de París ha confirmat aquest dijous la imputació de l'actor Gérard Depardieu per violació i agressió sexual, segons informa l'agència Efe. La decisió arriba després de la denúncia de Charlotte Arnould, que l'acusa d'haver abusat d'ella en dos dies diferents, el 7 i el 13 d'agost del 2018. En un primer moment la denúncia es va arxivar, però després la denunciant, una actriu i ballarina, va aconseguir que fos confiada posteriorment a un jutge d'instrucció. La fiscalia va obrir aleshores una investigació que ha conclòs ara. En un comunicat, el fiscal "considera que existeixen indicis greus o concordants que justifiquen que Gérard Depardieu va cometre els actes d'agressió sexual i violació dels quals se l'acusa".

L'actor francès, cèlebre per papers com Cyrano de Bergerac o Obèlix, però també polèmic entre altres coses per renunciar a la ciutadania francesa per no pagar tants impostos, va ser imputat el 16 de desembre i va quedar lliure sense control judicial. El maig passat, Depardieu va sol·licitar l'anul·lació de la seva imputació, però el fiscal s'hi ha oposat i, per tant, la demanda torna ara a la jutge d'instrucció.

Els fets pels quals se l'acusa van passar al seu domicili de París, segons indiquen els mitjans francesos. Depardieu coneixia el pare de la jove i va estar en contacte amb ella per donar-li consells sobre la seva carrera. La noia, que aleshores tenia 22 anys, va explicar que Depardieu havia abusat d'ella en el context d'un assaig informal per a una obra de teatre. Dies després, Arnould va denunciar els fets en una comissaria de Lambesc. Depardieu sempre ha negat les acusacions.

stats