Cinema
Cultura 28/08/2013

George Clooney: "El meu paper a 'Gravity' és el treball més complicat que he fet"

L'actor nord-americà protagonitza la pel·lícula d'Alfonso Cuarón que inaugura el Festival de Venècia

Efe
2 min

VenèciaUna història en l'espai, tensa, de supervivència, superació i acceptació. Això és 'Gravity', la pel·lícula amb què el mexicà Alfonso Cuarón obre avui la 70 Mostra de Cinema de Venècia. George Clooney i Sandra Bullock són els dos únics actors en una història que el director ha escrit amb el seu fill Jonás partint d'una premissa: les adversitats a què s'ha d'enfrontar cada persona en un dia de la seva vida, però situant l'acció en un ambient molt hostil: l'espai.

"És un llarg viatge en què els protagonistes s'enfronten a molts obstacles i problemes", ha explicat aquest dimecres Cuarón en la roda de premsa de presentació de la pel·lícula a Venècia. "El que ens defineix és com estem després de superar aquestes adversitats, com ens sentim", ha destacat Cuarón, que va confiar plenament en els actors per definir una història el pes de la qual cau totalment en ells.

"El nostre cervell està acostumat a funcionar amb gravetat", ha indicat Cuarón, que es va inspirar en l'animació per al desenvolupament de l'acció i que va comptar amb l'ajuda de científics perquè li ensenyessin com els objectes i les persones reaccionen a l'espai.

Per preparar el paper, sobretot el moviment, Bullock va parlar amb astronautes. "Els feia preguntes estranyes, sobre el comportament del cos en l'espai, i em van ajudar moltíssim", ha dit l'actriu. "Són gent normal que fa coses extraordinàries", ha afegit.

Clooney, sorneguer, ha explicat que el més difícil no era treballar gairebé en aïllament. "Tenia tota l'estona 500 persones al voltant", ha fet broma l'actor. El més dur va ser treballar a la 'lightbox', el lloc que simulava l'espai, amb màquines de quatre tones movent-se entre els actors. "Aquest va ser el desafiament més gran", ha dit Clooney.

El personatge de Clooney, un astronauta experimentat i que fa servir l'humor com a eina de relació, recorda el mateix actor. Però Clooney no hi està d'acord. "Jo, cínic? En general el que he fet durant la meva carrera és tractar de trobar bons guions i papers. En aquest cas només hi havia el de la Sandra i l'altre. No crec que s'assembli a mi, però m'agrada molt el meu personatge", ha dit Clooney, que considera que és el treball "més complicat" que ha fet. "T'havies de moure molt lentament perquè eres a l'espai, però havies parlar molt ràpid", ha explicat Clooney.

stats