ART
Cultura 21/02/2018

Artistes i galeries de les Balears es refermen a ARCO

La fira d'art contemporani de Madrid ha obert les portes aquest dimecres

Margalida Mateu
2 min
Estand de la galeria Pelaires a ARCO 2018.

PalmaAquest dimecres s'ha inaugurat la fira d'ARCO de Madrid. Enguany la representació de les Balears és la mateixa que l'any passat. Hi participen les galeries Pelaires, Horrach Moya i L21. També hi és present la galeria Kewenig, que malgrat que té seu a Berlín té una important botiga al carrer de Sant Feliu de Palma.

Una de les curiositats és que la galeria Pelaires acudeix cada any a la fira de Madrid des que va ser inaugurada, l'any 1982; hi ha assistit en les trenta-set edicions que s'han fet d'ARCO. Enguany hi duu un programa de set artistes, entre els quals trobam Rafa Munar, Carlos Amorales i Guillermo Rubi. A més, la galeria Pelaires és la d'art contemporani més antiga de l'estat espanyol, és a punt de fer els 50 anys.

La galeria Luis 21 proposa dos artistes emergents mallorquins com són Rafa Forteza i Ian Waelder. Per la seva banda, la galeria Horrach Moya aposta pels seus artistes de capçalera, que són Carles Congost i Susi Gómez.

Pel que fa a la galeria Kewenig, du a la fira el també mallorquí Bernadí Roig, que en diverses ocasions ja hi ha participat de la mà de galeries internacionals. La galeria alemanya establerta a Palma també hi presenta obra de Marcelo Vilchez, artista uruguaià resident a Mallorca.

L'edició d'enguany, malgrat la polèmica de la retirada d'una peça de l'artista Santiago Sierra sobre els presos polítics, ha estat força concorreguda i els galeristes mallorquins hi tenen confiança. Per cert, ha estat la primera vegada en la història que es retira una obra a ARCO.

La consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, ha volgut ser present aquest dimecres a la inauguració d'ARCO en la seva jornada professional. La fira serà oberta fins diumenge a Madrid.

stats