La galeria 6a de Palma reuneix set artistes a ‘És/cultura’

Aquest dijous s’inaugura l’exposició, amb obres de Joan Cortès, Pep Guerrero, Victoria Maldonado, Pablo L. Martínez, Simon Oud, Carles Valverde i Tomeu Ventayol 

Set artistes que treballen el llenguatge de l’escultura, i també distintes tècniques de l’obra gràfica, es reuneixen a la galeria d’art 6a de Palma en una exposició que s’inaugura aquest dijous (a les 20 h) i que du per títol un joc de paraules: ‘És/cultura’. Joan Cortès, Pep Guerrero, Victoria Maldonado, Pablo L. Martínez, Simon Oud, Carles Valverde i Tomeu Ventayol presenten peces escultòriques i gravats que majoritàriament tenen com a base l’abstracció o, si més no, una sintetització formal que els acosta a aquest llenguatge, en alguns casos geomètric i en altres més orgànic. 

‘És/cultura’ vol ser, no només una posada en valor del treball en tres dimensions tot i que la majoria de les peces sorgeixen o tenen la paret com a suport, sinó també una reivindicació del llenguatge artístic com a aportació a la cultura. “Per a nosaltres és molt important generar projectes que sumin. Ara mateix pensam que és necessari sumar qualitat i excel·lència. Volem apostar per l’art i la qualitat. I això vol dir generar cultura”, afirma Bel Font, directora de 6a.

Les construccions de suggerent simplicitat de Tomeu Ventayol o de Carles Valverde, els petits volums geomètrics de l’holandès Simon Oud en subtils combinacions de zinc i llautó, els relleus orgànics que ajunten la disparitat de la fusta i l’acer de Pablo L. Martínez, les porcellanes esmaltades que són teixit com a construcció de la forma que presenta la malaguenya Victoria Maldonado, la sensualitat formal d’unes gotes en un marcat contrast de blanc i negre del pollencí Joan Cortès o la manera que Pep Guerrero fa servir els objectes com a suport per a les seves pintures, a més dels exercicis d’obra gràfica de molts d’aquests artistes, confronten l’escultura amb el paper. 

L’exposició ‘És/cultura’ estarà oberta al públic a la galeria del carrer Puresa de Palma fins a començament del mes de maig. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF