Cultura 23/12/2020

La Fundació Pilar i Joan Miró restaurarà l'edifici de Son Boter

Surten a concurs els estudis previs i la redacció del projecte integral de restauració de la construcció, així com la conservació dels grafits de Joan Miró que hi ha

Ara Balears
2 min
La Fundació Pilar i Joan Miró se centra en la protecció del seu patrimoni

PalmaS'ha publicat a la Plataforma de Contratació de l'Estat la licitació del concurs per fer els estudis previs i la redacció del projecte integral de restauració de l'edifici de Son Boter, així com la conservació dels grafits de Joan Miró que hi ha. L'empresa o grup que guanyi el concurs, que té amb una dotació de 102.952,80 €, haurà de redactar el projecte integral de restauració, la direcció facultativa completa de l'obra i la coordinació de seguretat i salut en fase d'execució de l'edifici de Son Boter. Per a la redacció del projecte de rehabilitació, disposarà d'un termini de sis mesos a partir de la data per encàrrec. Posteriorment s'hauran de licitar les obres.

El que va ser el segon estudi de l'artista Joan Miró, Son Boter, és una possessió mallorquina del segle XVIII. Allà hi ha els tallers d'obra gràfica de Miró. Tot i que s'hi han fet algunes intervencions per protegir l'edifici del pas del temps, arran d'un informe del Consell de Mallorca del 2014, i atès que l'edifici està declarat BIC (Bé d'Interès Cultural), únicament s'hi autoritza una intervenció integral.

L'equip de l'espai informa que per a l'elaboració dels plecs de condicions tècnics i administratius la Fundació ha tingut l'ajuda dels tècnics José Velázquez i Magdalena Ribas del Patronat de l'Habitatge Municipal de l'Ajuntament de Palma, i dels membres de la Comissió d'Arquitectura de la mateixa Fundació. En tot moment s'han seguit les directrius del Consell de Mallorca, organisme que té les competències en matèria de protecció del patrimoni per a la redacció d'aquest plecs. "Aquest és un pas importantíssim per poder veure l'edifici rehabilitat i preservar el patrimoni de la Fundació per a futures generacions", diu el director, Francisco Copado.

Ja existeix un inventari de tots els grafits de Joan Miró a Son Boter. El va fer la historiadora i conservadora Elvira González l'any 2017, i també va continuar la tasca amb un estudi historicoartístic el 2018. "Aquest estudi ajudarà l'equip multidisciplinari que es formi per dur a terme aquesta feina", assegura Copado.

stats