Cultura 12/05/2020

La Fundació Mallorca Literària manté les activitats educatives en línia fins a final de curs

L'entitat les ha adaptat en format virtual sota el lema '#AprendreaCasa'

Ara Balears
2 min
El cartell de l'activitat 'Poesia dibuixada', per celebrar l'any Salvà

PalmaLa Fundació Mallorca Literària mantindrà fins al juny les propostes educatives que, sota el lema '#Aprendrea a casa', ha adaptat en línia perquès les famílies en puguin gaudir des de casa. Així, aquesta setmana continuarà el concurs de poesia dibuixada i es difondran clips animats sobre llegendes de Mallorca presents al joc de l’Illa dels Tresors, que ara també estan disponibles en anglès. Si bé en l’oferta educativa habitual hi ha propostes per a tots els nivells educatius i per al públic adult, aquesta adaptació està més destinada a Primària i al primer cicle de Secundària.

Així, la fundació proposa activitats senzilles perquè tothom les pugui fer des de casa, però "amb la mirada posada a difondre els valors de la creativitat i la inquietud intel·lectual", detallen en un comunicat. "Entenem la cultura com a eix transformador i guaridor de la nostra societat, la situació actual posa en relleu aquests trets", ha explicat la directora de la fundació, Carme Castells.

Pel que fa al Concurs de Poesia Dibuixada, cada setmana s’han publicat dues píndoles poètiques, per ser dibuixades per alumnes de Primària i Secundària: la primera, una composició lligada a la literatura infantil, i la segona, un poema de Maria Antònia Salvà, de qui celebren el 150è aniversari del naixement amb el primer Concurs de Poesia Dibuixada.

Entre les altres activitats hi ha 'La casa oculta', activitats per redescobrir les llars a través de les paraules i fer, per exemple, poesia amb els lloms dels llibres. També s’ha proposat 'Jo també soc escriptor/-a!', activitat que ofereix material descarregable i les instruccions per crear un inventor d’històries, un senzill artefacte amb el qual treballar les parts de les quals consta una narració i fer viure historietes als personatges de contes o bé als inventats per l’alumnat.

Des del l’inici de l’estat d’alarma, la fundació ha adaptat a internet la majoria de les activitats que tenia previstes, com ara les educatives. Així, per exemple, tot el programa de Sant Jordi va consistir en activitats a través d’internet i d’aplicacions de missatgeria. D’aquest programa, encara continua la difusió del material de la iniciativa 'Escrit a casa', de relats escrits per autors i autores de les Illes durant el confinament que es publiquen en format audiovisual, combinant paraula, veu i imatge.

stats