Art

Frida Kahlo es converteix en l'artista llatinoamericana més cotitzada

L'autoretrat 'Diego y yo' es ven per 30,8 milions d'euros en una subhasta a Nova York

ARA
2 min
L'autoretrat "Diego i jo", de Frida Kahlo, va marcar aquest dimarts un preu rècord per a una obra d'un artista llatinoamericà en subhasta en vendre's a Nova York per 35,8 milions de dòlars

BarcelonaLa pintora Frida Kahlo (Mèxic, 1907-1954) s'ha convertit en l'artista llatinoamericana més cotitzada gràcies a la venda de l'autoretrat Diego y yo per un preu rècord, 30,8 milions d'euros, segons informa l'agència Efe. La venda ha tingut lloc a la casa Sotheby's de Nova York i ha quadruplicat l'anterior màxim històric de la pintora mexicana, 7,06 milions d'euros, que va aconseguir el 2016. L'obra, de petites dimensions (30 x 22,4 cm), és un autoretrat en primer pla de Kahlo amb la figura de Diego Rivera al front i simbolitza la tortuosa relació que van mantenir. Kahlo va pintar Rivera com un tercer ull per simbolitzar la contínua presència del seu marit al seu cap. La pintora va acabar el quadre el 1949, pocs anys abans de la seva mort. L'obra, que s'havia venut per última vegada fa tres dècades, tenia un preu de sortida de 26,48 milions d'euros.

"El preu aconseguit aquesta nit situa Frida Kahlo al centre de l'escena, juntament amb altres titans de la història de l'art, i com una de les artistes més cobejades del mercat actual", ha subratllat la casa Sotheby's en un comunicat. La identitat tant del comprador com del venedor es desconeixen. El quadre també ha quedat a gran distància de l'anterior màxim històric en subhasta d'un artista llatinoamericà. El rècord el tenia fins ara precisament el marit de Kahlo, Diego Rivera, amb el quadre Los rivales, que Christie's va vendre el 2018 per 8,82 milions d'euros.

Abans de la venda de Diego y yo, Sotheby's ja preveia que l'obra es vendria per entre 25 i 45 milions d'euros, no només pel seu nivell artístic sinó també pel moment de la venda, ja que les obres de dones artistes del segle XX estan guanyant valor. "És una combinació de factors, és com la tempesta perfecta", ha dit a Efe la directora d'art llatinoamericà de Sotheby's, Anna Di Stasi.

stats