HI VENS O HI VAS?

El Fornet de la Soca referma les arrels

L’antic portal del Forn des Teatre s’ha convertit en el mostrador de la rebosteria de Tomeu Arbona, pura arqueologia gastronòmica local

El portal modernista de l’antic Forn des Teatre és, des de fa poc més d’una setmana, el mostrador més observat del que és un dels trams més concorreguts de Palma, davant el Gran Hotel, al costat del teatre Principal, al peu de les escales que van a la plaça Major... El Forn des Teatre, que va posar fi a la seva centenària història l’any passat, ha deixat pas al Fornet de la Soca, que iniciaren el 2011 Tomeu Arbona i María José Orero al carrer de Sant Jaume i que, en només set anys, s’ha convertit en tot un referent de la rebosteria a Mallorca. Amb el canvi al Forn des Teatre, el Fornet de la Soca ha guanyat presència i espai per poder continuar la investigació per les entranyes dels receptaris més antics, més dolços (també salats) de l’illa. Hi hem guanyat tots.

Darrere el nou mostrador, presidint el local, el mateix rètol que sempre ha definit el Fornet de la Soca: “Aquí feim arqueologia gastronòmica local”. És la proclama que les coses no han canviat essencialment en la feina de la casa. Per als que encara no conegueu el seu receptari, us convid a anar-hi i tastar les ensaïmades de dos cordells, els rubiols, els cocarrois i les panades, la coca imperial, les coques salades, cadascun dels dolços del receptari del cardenal Despuig, de les monges de la Concepció o del convent de Santa Margalida. Ah! I el pa, que ja és considerat entre els millors pans que es fan arreu d’Espanya. La nova ubicació no canviarà gaire les coses. Uns obradors molt més generosos permetran a Tomeu Arbona i al seu equip treballar millor i fer més investigació. El fet d’estar ara a un portal de més trànsit turístic converteix el Fornet de la Soca, a més a més, en exportador de la rebosteria que tant de gust ens ha donat i ens dona a tots nosaltres.u

Plaça de Weyler, 9 (Palma)