MÚSICA
Cultura 13/04/2011

"És la fita més important de la nostra carrera"

Els del Vendrell defensaran divendres, en un Liceu ple i en l'any del seu 25è aniversari, l'últim treball: un concert gravat en directe amb orquestra simfònica, sota la direcció de Joan Albert Amargós.

Marta Salicrú
2 min
Jimmy Piñol, bateria; Salva Racero, l'última adquisició, la veu que va substituir Pemi Fortuny, i Pemi Rovirosa, guitarra.

Barcelona.Divendres Lax'n'Busto debuten al Liceu, i ho faran per presentar Simfònic (2010), un disc en què revisen les seves cançons acompanyats per una orquestra. El concert arriba l'any del 25è aniversari del grup, i 18 anys després que el Liceu no els donés permís per gravar-hi el videoclip de Les nits del Liceu , del seu tercer disc Qui ets tu? (1993). "Aquest format de concert, fer-lo al Liceu, és el màxim a què es pot aspirar. I el tindrem ple", afirma Pemi Rovirosa, guitarra. "És la fita més im portant de la nostra carrera", afegeix Jimmy Piñol, bateria.

El disc el van enregistrar l'estiu passat en directe al Teatre Àngel Guimerà del seu Vendrell natal, acompanyats de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà dirigida per Joan Albert Amargós, que també s'ha encarregat de coordinar els arranjaments. "Ens van proposar fer un concert diferent: primer havia de ser en format acústic, amb quartet de corda, i la cosa és va anar desenvolupant fins a la idea de fer un concert amb orquestra simfònica -explica Pemi Rovirosa-. Treballant la idea vam veure que el projecte ens agradava moltíssim i vam enregistrar els tres concerts. I un cop fets els tres concerts vam veure que es podia portar arreu. Ha estat una idea molt orgànica que s'ha anat desenvolupant per si sola. Estem molt contents amb la feina. Per nosaltres aquest concert és un regal".

Un grup de directe

Simfònic és el quart disc que graven en directe, després de l'acústic A l'Auditori (1996), Amb tu (2004) i A l'Apolo (2009). "A nosaltres el que ens agrada és tocar. Som un grup de directe", explica Rovirosa. El disc gravat a l'Apolo, però, buscava facilitar la transició de la veu de Pemi Fortuny, que va deixar el grup el 2006, a la de Salva Racero, l'actual cantant. "Volíem fer moltes cançons amb en Salva, noves i antigues, perquè la gent reconegués el grup amb la seva veu. Canviar una veu és molt complicat, perquè perds la personalitat del grup", afirma Rovira.

Per Piñol, una de les coses que ha fet possible Simfònic ha estat precisament la incorporació de Racero, amb formació clàssica i experiència en el teatre musical (va ser l'Osman en l'últim muntatge de Mar i cel ). "Un projecte així fa quinze anys no l'hauríem pogut fer, perquè ara tenim molta més seguretat sobre l'escenari i molt repertori, i perquè el Salva pot defensar molt bé un concert així".

stats