Abusos

La Fiscalia obre una nova investigació pel cas de l'Institut del Teatre

El ministeri fiscal obre diligències per saber si hi va haver assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder per part de 12 exdocents del centre

2 min
Entrada de l'Institut del Teatre després de les protestes d'estudiants sobre assetjament sexual i abús de poder

BarcelonaLa Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert una nova investigació per intentar establir si 12 exdocents de l'Institut del Teatre (IT) van cometre assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder a alumnes durant la seva època com a professors del centre. La investigació arrenca després que el mateix Institut del Teatre presentés dilluns al ministeri fiscal els casos d'aquests 12 exprofessors amb testimonis que va recollir la comissió de prevenció i investigació d'assetjaments sexuals del centre. Els testimonis provenen de la comissió iniciada arran de la investigació de l'ARA publicada just fa un any i que destapava els casos d'assetjament sexual i abús de poder denunciats per una vintena d'alumnes i exalumnes del centre. La nova investigació es farà a banda del cas del professor del centre Boris Dausà, que l'Institut del Teatre també va traslladar a la Fiscalia a finals de setembre per indicis d'assetjament sexual. La investigació de Dausà està en la fase final i les pròximes setmanes la Fiscalia determinarà si s'arxiva o l'envia als tribunals.

El cas de l'Institut del Teatre va acabar amb la dimissió de la directora Magda Puyo i protestes dels estudiants del centre davant la situació que havien denunciat alguns dels seus companys. El centre va posar en marxa una comissió per recollir les denúncies d'alumnes i exalumnes, però aquest òrgan només va investigar els casos d'alumnes que estaven cursant els estudis a l'Institut del Teatre o que fes un any que haguessin acabat. Els casos que quedaven fora d'aquest termini d'actuació fan referència a 12 exprofessors, tots jubilats en aquest moment. Els expedients van ser analitzats pels serveis jurídics de la Diputació de Barcelona –de la qual depèn l'IT–, que va decidir traslladar-los al ministeri fiscal perquè determini si hi va haver assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder.

stats