Cultura 07/04/2021

Hi haurà Trapezi, però només de talent local

La Fira Internacional del Circ de Catalunya vol donar suport al sector català i espanyol i rebrà una trentena de companyies

2 min
Els artistes de la companyia PSiRC en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés d'haver de suspendre el Trapezi en Viu a l'octubre a causa del covid, la Fira Internacional del Circ de Catalunya sí que podrà celebrar la 25a edició i del 12 al 16 de maig tornarà a convertir Reus en la capital del circ. La programació estarà formada exclusivament per una trentena de companyies catalanes i espanyoles per "donar suport més que mai al sector professional del circ de casa nostra, a les noves creacions i impulsar la creativitat i la connexió amb el públic”, assegura el director de la Fira Trapezi, Leandro Mendoza.

La fira d'enguany durarà un dia més per poder esponjar les funcions i adaptar-se a les restriccions imposades pel covid. També es repetirà el format audiovisual. Entre els espectacles que s'hi podran veure hi ha el segon episodi de l’última producció de la companyia Psirc, Després de tot, consistent en un conjunt de relats sobre la narrativa de les sagues en diversos episodis i formats que culminarà el 2022 amb un gran espectacle. Així, la companyia mostrarà Episodi 1: Any 2020 (any 0). De quan Zeus es va fer vegà i estrenarà Episodi 2: Any 2023 (any 3 dT). De quan Alexa va comprar la seva roba a Humana.

Un altre dels plats forts serà Desdèmona, d’Alba Sarraute i les Ofèlies, una relectura de l'Otel·lo de Shakespeare a través del cos, la música i les tècniques del circ. També l'estrena de l'espectacle del pallasso Leandre Fly me to the moon, en què juntament amb Laura Miralbés ens portarà un tàndem de bicicleta per a dues persones i interpretaran un viatge possible de dos pallassos cap a la Lluna. Los Galindos hi estrenaran Mort de riure, on tres pallassos s’enfronten a un gir inesperat i, fugint de la justícia, buscaran la complicitat del públic per fer que tothom s’arrisqui a morir de riure.

Entre les companyies participants també hi ha Rolabola, amb l'espectacle musical i circense Rock Cirk i Uparte, un col·lectiu d'acrobàcies d'alt nivell tècnic que hi presentarà l'espectacle Aureo. La clausura de la fira anirà a càrrec de la Cia Pistacatro i la seva Orquesta de malabares, un espectacle que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal. Un concert on els malabaristes formen un ballet aeri i els músics de la banda, fora de la seva zona de confort, participen gairebé com a actors en un espectacle teatral tocant temes i estils fora dels seus habituals.

stats