Cultura 23/04/2015

La Fira del Disc rememora el concert dels Beatles a Barcelona en una exposició

Es compleixen cinquanta anys des que els quartet de Liverpool va aterrar a la ciutat

Ara
1 min
Cartell del concert dels Beatles a Barcelona l'any 1965

BarcelonaLa revolució que els Beatles van provocar a nivell musical es podrà veure a través de discs, llibres, revistes, còmics, peces de roba, cromos i altres documents a la exposició '50 aniversari del concert dels Beatles a Barcelona', organitzada per la XIX Fira Internacional del Disc de Barcelona. L'exposició, que ja ha passat per altres ciutats europees, es podrà veure per primer cop a Catalunya el 2 i 3 de maig.

La mostra estarà dividida en cinc parts. La música serà el primer plat de l'exposició, on es mostraran més de 200 vinils del conjunt, que han esdevingut objectes de col·leccionista pels amants de les seves cançons, a més de suports com cassets i cartutxos de vuit pistes. També s'exposaran materials publicitaris de la discogràfica Odeon Records, llistes d'èxits i partitures.

La segona part de la mostra, 'Els Beatles sobre el paper', reunirà llibres, revistes musicals, còmics, postals i cromos amb què es podrà veure la forta presència de l'actuació del grup musical a les publicacions catalanes. Finalment, hi haurà tres parts més dedicades a objectes relacionats amb la banda, la relació que el grup va tenir amb al cinema i la seva influència a la cultura catalana.

stats