Cultura 22/10/2019

La FIET tanca amb xifres de rècord i registra 17.000 espectadors

Hi ha hagut una mitjana d'ocupació d'un 97% en els espectacles

Ara Balears
2 min
Imatge de l'espectacle ' El meu amic Brutus'

PalmaLa Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) ha tancat la seva dissetena edició amb rècord de participació i ha registrat 17.000 espectadors. De les 7.500 entrades que es varen posar a la venda se'n varen comprar 7.300, cosa que suposa una mitjana d'un 97,3% d'ocupació en els espectacles.

Entre aquests 17.000 espectadors, cal destacar la presència de 3.056 escolars que han participat en el programa 'L'Escola s'acosta a la Fira i la Fira s'acosta a l'Escola', unes activitats que ajuden a la creació de nous públics cap al teatre i que atreuen un gran nombre de nous espectadors cap a la fira.

Imatge de l'espectacle 'Nautilus 20.000 llegües de viatge submarí'

Pel que fa als espectacles de carrer, han participat 6.400 persones en la varietat de funcions, que han omplert els carrers de Vilafranca de gom a gom. Destaquen espais com la Ludoteca de Jardí i Lila Jocs Reciclats, instal·lats al parc de Josep Maria Llompart de Vilafranca, que han suposat un gran anar i venir de famílies que, a banda d'assistir als espectacles de sala i de carrer, han omplert durant tota la fira el parc.

En solidaritat amb Sant Llorenç

Unes 500 persones varen acudir a la diada solidària a Sant Llorenç que es va fer el passat diumenge 13 d'octubre, donant el tret de sortida a la fira. El vessant social de la FIET va incloure les funcions intergeneracionals, que es varen dur a terme al centre de dia de Vilafranca i a Portocristo, i que varen congregar uns 100 infants i 20 usuaris del centre de dia.

La FIET està organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i té amb el suport del Govern de les Illes Balears a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics i del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Vilafranca. Hi han col·laborat COFAE, de Fundació Aproscom, Fundació Minyones, Estel de Llevant, Som Aquí Gabellins, Amadip i Mater Misericordiae, el centre de sia Sa Residència i l'escola Es Cremat de Vilafranca de Bonany, les escoles de Ses Comes i Mitjà de Mar de Portocristo i els centres de dia de Portocristo i de Manacor, així com l'Obra Social La Caixa.

stats