Dansa
Cultura 26/04/2015

El 7è Sismògraf d'Olot: 8.000 espectadors i 150 programadors

Per a la pròxima edició, la direcció del certamen planteja barrejar la dansa i el benestar amb propostes relacionades amb el món de la salut

Acn
2 min
Un dels espectacles del festival Sismògraf / ACN

OlotLa 7a edició del Sismògraf, el festival "que detecta el moviment", s'ha clausurat aquest diumenge al vespre arribant als 8.000 espectadors. Tot i que es tracta d'una xifra provisional, des de l'organització, la seva directora artística, Tena Busquets, ha assegurat que està "eufòrica" pel ressò que ha aixecat el certamen i la gran participació ciutadana generada entorn el festival. Enguany també han augmentat el nombre d'espectacles i 150 programadors d'arreu de Catalunya, l'Estat i d'altres països com Nova Zelanda han seguit aquest festival de dansa garrotxí. De cara a la pròxima edició, Busquets ja ha avançat que volen barrejar el sector de la dansa amb el món de la salut.

La directora artística del festival, Tena Busquets, s'ha mostrat "eufòrica" pel ressò i la bona acollida que ha tingut el festival durant els darrers tres dies. A més, ha destacat l'èxit de públic que ha aconseguit l'últim espectacle del festival que s'ha fet a la Plaça del Teatre de la mà d'Antigua i Barbuda que han fet 'The dancer music box' amb l'ajuda de desenes de ballarines d'Olot.

Un increment significatiu

"Ha estat una programació equilibrada que ha engrescat gent del món del circ, de les noves comunicacions i persones allunyades del sector de la dansa que els han captivat els espectacles", ha comentat. Tot i que encara no hi ha una xifra definitiva, des de l'organització detallen que els 8.000 espectadors suposen un increment significatiu respecte les dades aconseguides la passada edició.

A més, gairebé s'han exhaurit totes les entrades en els espectacles de pagament que s'han programat. Pel que fa a l'àmbit professional també s'ha notat un increment de participació. Finalment, un total de 150 programadors d'arreu de Catalunya i de l'Estat, del continent europeu i fins i tot de Nova Zelanda han passat per Olot.

"Moltes companyies ens han explicat que diversos programadors ja els han contactat, fins i tot aquelles agrupacions internacionals que ho tenien difícil d'entrada han obtingut una bona resposta", ha explicat Busquets. De moment, la direcció ja està treballant en la propera edició del 2016. Tot i que no han volgut revelar noms, l'organització ja ha aconseguit trobar col·laboradors per fer dos projectes que feia anys que tenien pensants i, a més, tenen previst impulsar –seguint en la línia iniciada aquest any– en fer confluir el món de la dansa i el benestar, amb propostes relacionades amb la salut i el treball comunitari.

stats