Un festival de rock'n'roll amb denominació d'origen

El Calling Rock Fest afronta la segona edició amb l'objectiu d'ajudar les bandes de Ponent

El Calling Rock Fest va néixer ara fa un any amb una idea clara: crear un nou espai en què les bandes de rock'n'roll de Lleida, tant les emergents com les consolidades, poguessin presentar les seves propostes i els seus nous treballs.

Després de l'èxit del primer any, la segona edició arriba el 16 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida amb més força i ganes de consolidar-se. En el futur, afirma el seu creador, el músic Joan Lozano, aquest petit festival vol esdevenir una plataforma que ajudi les bandes de Ponent a obrir-se camí dins del panorama musical estatal.

En aquesta segona edició, el festival comptarà amb la participació de tres bandes i dos discjòqueis. La proposta més "bruta" (en el bon sentit) i punk arribarà de la mà de  Walking Dicks, una banda formada a finals de l'any 2012 per Issi Rebellion, Jordi Fo i Aitor Walking. Els seus components, que esperen poder presentar aviat el seu primer treball, representen en escena una barreja de ràbia punk i melangia que no deixa ningú indiferent.

The Chain Smokers Band va néixer el maig de l'any passat fruit del retrobament de dos músics amb una gran experiència a sobre: l'Edu Pérez i l'Iván Oliveras. Tot i que només ha passat un any i mig des que es va crear, la banda ja porta més de 50 concerts. A principis d'aquest mateix 2017 es van incorporar al projecte David Vall a la bateria i David García al baix. Després d'enregistrar dos senzills, la banda està immersa actualment en el procés de gravació del seu primer LP.

Callejón Canalla és un grup de rock'n'roll establert a Lleida influenciat, sobretot a partir del segon LP, per grups anglosaxons impregnats de blues i rock americà com Led Zeppelin, Cream, Gary Clark, The Brew, The Stone Foxes i Black Berry Smoke, però també per grups com Extremoduro i Platero i Tú. Des de l'any 2011, amb dos discos editats i més de 50 concerts arreu del país, es disposen a tornar a sortir de gira per presentar el seu últim treball, 'Indicio final'.

Per la seva banda, el discjòquei  Gerry, propietari de La Casa de la Bomba i personatge imprescindible en l'escena musical més underground de Lleida, s'apoderarà dels plats del Beat Cafè & Soul a les 12.00 h del mateix dia 16 per oferir una sessió vermut d'allò més canalla, i Sergi Beat li agafarà el relleu a La Casa de la Bomba, un cop acabats els concerts del Cafè del Teatre, per tancar una nit que promet foc encreuat, molt decibel exquisit i, per sobre de tot, rock'n'roll.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF