El festival de poesia d'Artà arriba amb la seva versió més internacional

Les conselleres de Cultura de les Balears i Catalunya assistiran a l'estrena del PoésArt

La sisena edició del PoésArt, el festival de poesia de l'Ajuntament d'Artà dirigit per M. Antònia Massanet, arriba el 19 de juliol (fins al dia 21) amb la seva faceta més internacional, amb poetes que recitaran en alemany, anglès i suec, a més de català i castellà. També serà la primera vegada que al festival hi haurà una poeta valenciana, cosa que consolida el vincle amb els territoris de parla catalana.

Els poetes participants en aquesta edició són els mallorquins Roser Amills, Sebastià Perelló, Pere Perelló i Nomdedéu i Laura Torres Bauzà, la catalana Maria Cabrera, la valenciana Teresa Pascual, la gallega Miriam Reyes, l'alemanya Cäcilia Cartellieri, el suís i cubà Rodolfo Häsler, l'hispanosuec David Guijosa i els poetes locals Miquel Mestre, Antònia Tur i Carme Sánchez.

Aquest any, com a novetats, el festival acollirà el dijous 19 el recital Vins i Versos, que l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana de les Illes Balears organitza juntament amb la Fundació Mallorca Literària de manera itinerant. L'enòloga Bàrbara Mesquida maridarà tres vins del Llevant de Mallorca amb la poesia dels mallorquins Bernat Nadal i Miquel Rayó i la catalana Aina Torres.

El divendres 20 es farà la inauguració del festival, que comptarà amb l'assistència de la consellera de Cultura, Patrimoni i Esports de les Illes Balears, Fanny Tur, i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs. També hi intervindran Joan-Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i Bel Olid, presidenta de l'AELC, a més de Manolo Galán, batle d'Artà.

La Batupoètica, la ruta de recitals en bars i restaurants amb l'acompanyament de la batucada TremolArtà, farà un homenatge a Josep Maria Llompart, atès que aquest és el seu any commemoratiu, conduït per la comissària Pilar Arnau, i acabarà amb un concert del cantautor Lluís Gili i el grup El Pèsol Feréstec a la terrassa del Teatre d'Artà.

Recorregut pels comerços

El dissabte se celebrarà el PoésArt de Matí, el recorregut de recitals per comerços amb l'acompanyament dels Xeremiers d'Artà, que acabarà amb un recital final i un vermut a l'esplanada de Sant Salvador per celebrar la sentència que atorga al poble la titularitat de les murades.

El PoésArt de Nit, l'espectacle de música i poesia que es du a terme al Teatre d'Artà, enguany serà dirigit per Miquel Mestre i comptarà amb la música de Joana Gomila i Aina Vallès, així com amb els poetes del PoésArt. Per segon any consecutiu, es regalarà el llibre del PoésArt a tots els assistents. El festival acabarà amb l'activitat 'Amb nocturnitat i traïdoria', un micro obert animat per Som Vinils i presentat per Ivan Martín.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF