Cultura 08/11/2019

El festival 'El més petit de tots' arriba al Principal de Palma amb dues obres per a nins fins a 5 anys

'El jardí de les ments despertes' és un espectacle especialment adreçat a nadons

Ara Balears
2 min
Imatge promocional de Blink flash Duncan

PalmaMés de 120 propostes integren el programa de la quinzena edició d’'El més petit de tots', el gran festival dedicat als infants que es durà a terme del 9 al 24 de novembre a dotze ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Per primera vegada, el certamen arriba al teatre Principal de Palma i ho farà amb dues propostes: 'Blink Flash Duncan', recomanada per a infants de 2 a 5 anys, i 'El jardí de les ments despertes', que està especialment dedicat a nadons fins a 18 mesos.

En el festival, hi participaran 17 companyies procedents de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia, que no només presentaran els seus espectacles en funcions convencionals i escolars, sinó que, a més, els acostaran als espectadors a través de tallers familiars i altres activitats de formació.

La quinzena edició d’'El més petit' es va presentar dijous oficialment al Mercat de les Flors de Barcelona en un acte en el qual participaren Àngels Margarit, directora del Mercat; Eulàlia Ribera, directora del certamen, i Josep R. Cerdà, director del teatre Principal de Palma, un nou enclavament amb el qual el festival fa el salt a les Balears.

“Per nosaltres és molt important participar en 'El més petit', perquè és una iniciativa de futur”, ha dit Cerdà. Una altra incorporació al circuït del festival és el teatre Municipal de Montcada, al Vallès Occidental. La resta de ciutats participants són Barcelona, Sabadell, Lleida, Igualada, Olot, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers, Viladecans i Benicàssim.“'El més petit' s’ha convertit en un referent internacional que cal cuidar”, ha asssegurat Àngels Margarit.

La quinzena edició inclourà les darreres creacions de l’artista noruega Inger Cecilie 'Bertrán de Lis', 'Tumble in the jungle'; 'Una opéra de papier', dels francesos Le Fil Rouge; 'Klank', de Dadodans (Holanda); 'StemmeStammen', de la companyia Karstein Solli (Noruega); 'Canto', del Théâtre de la Guimbarde (Bèlgica); 'Tattarrattat!', de la companyia Frieda (Bèlgica), 'Et si j’étais moi', de la Compagnie Act2 i 'Catherine Dreyfus' (França), i les instal·lacions 'Playscapes', de Den Draad (Bèlgica), i 'The garden of spirited minds', de l’artista serbosueca Dalija Acin.

Pel que fa a les companyies catalanes, hi participaran formacions com Big Bouncers, amb l’espectacle 'Jungla'; la companyia Pels Mes Menuts amb 'Musicals per als més menuts'; l’Associació Blink Flash, amb 'Blink Flash Duncan'; i Imaginart, amb 'Planeta K', entre d’altres. 'El més petit de tots també estrenarà 'L’Odissea de Latung La La', una coproducció amb la companyia de David Ymbernon i LaSala Teatre; i '...i les idees volen', en coproducció amb la companyia catalana Animal Religion i el Mercat de les Flors.

stats