Arts plàstiques
Cultura 19/03/2021

El festival de fotografia Lumínic arrenca a Sant Cugat del Vallès

23 mostres amb noms nacionals i internacioanls que aborden els universos paral·lels

Laura Cañuelo
1 min
Immigrants a l'Estació de França

BarcelonaLa segona edició del festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès va arrencar ahir dijous. El Lumínic es podrà veure a través de 23 mostres repartides entre la ciutat vallesana i Barcelona entre el 18 de març i el 2 de maig. L'edició d'aquest 2021 s'inspira en la física quàntica, els viatges temporals i els universos paral·lels per acostar l'obra de fotògrafs consagrats i emergents.

Com a novetat, el festival arriba per primera vegada a Barcelona, que acollirà tres mostres. La més destacada, Després del record de Manuel Úbeda, retrata l'abandonament del Parc d'Atraccions de Montjuïc i la transformació de la ciutat, i es podrà veure al MNAC.

Entre les exposicions d'aquesta edició destaquen Asylum of the birds, del fotògraf novaiorquès Roger Ballen, on la posada en escena se centra en homes i animals en un decorat teatral. L'obra de Xavier Miserachs també es podrà veure a Realitats paral·leles, un retrat de la vida a l'extraradi barceloní. L'Arxiu Nacional de Catalunya presenta una part del seu fons amb Dones amb ulls d'homes, que gira al voltant de la vida i la imatge de les dones a finals del segle XIX i el primer terç del segle XX a través de l'objectiu de Frederic Cuyàs, Gabriel Casas o Ramon Claret. Bego Antón s'endinsa en el món fantàstic i sobrenatural dels islandesos a The earth is only a little dust under our feet.

El festival, que va néixer el 2019, també ha aprofitat aquests mesos per llançar una plataforma fotogràfica permanent on mostrarà l'obra d'artistes a través d'una galeria online i d'una editorial de llibres de fotografia.

stats